Κορωνοϊός: Την Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα για την 3η δόση

Αύριο το βράδυ, Παρασκευή 19 Νοεμβρίου, θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για εμβολιασμό με Τρίτη δόση, για όλους όσους έχουν συμπληρώσει τους 5,5 μήνες από την δεύτερη δόση, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς στον ΣΚΑΪ. Οι πολίτες θα μπορούν να κλείνουν το ραντεβού τους εγκαίρως, ώστε η αναμνηστική δόση να πραγματοποιείται με τη συμπλήρωση έξι μηνών.

Η τρίτη δόση εμβολίου για πολίτες που εμβολιάστηκαν με Pfizer ή AstraZeneca ή Moderna θα γίνεται με τα mRNA εμβόλια της Pfizer και της Moderna και για τους πολίτες που εμβολιάστηκαν με το εμβόλιο της Johnson & Johnson η αναμνηστική δόση θα γίνεται είτε με το εμβόλιο Johnson & Johnson, ή με τα mRNA εμβόλια της Pfizer και της Moderna.

Οι πολίτες που πληρούν τα κριτήρια για τρίτη δόση άρχισαν ήδη να λαμβάνουν υπενθυμιστικό SMS ότι μπορούν να κλείσουν το ραντεβού τους.

Ο κ. Γεωργαντάς διευκρίνισε πως αν χρειαστεί θα ανοίξουν και αλλά εμβολιαστικά κέντρα.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, την περασμένη Δευτέρα κλείστηκαν105.000 ραντεβού τρίτης δόσης και χθες Τετάρτη, 55.000 ραντεβού.

Καθημερινά πραγματοποιούνται περίπου 25.000 εμβολιασμοί πρώτης δόσης, με τον συνολικό αριθμό εμβολιασμένων να ξεπερνά τα 7 εκατομμύρια.

Ωστόσο, η επιδημιολογική εικόνα παραμένει εξαιρετικά επιβαρυμένη.

Χτες, Τετάρτη 17 Νοεμβρίου, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε τον εφιαλτικό αριθμό των 87 θανάτων σε ένα 24ωρο, με το σύνολο των νεκρών της πανδημίας στη χώρα να ξεπερνούν τις 17.000.

Επίσης, 561 είναι ήταν οι διασωληνωμένοι, ενώ αυξάνονται και οι νέες εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία. Στα 6.682 ήταν τα νέα κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροEmvolio.gov.gr: οδηγίες για την αναμνηστική δόση για όσους έχουν νοσήσει
Επόμενο άρθροΑσθενείς με covid-19 από την Ολλανδία μεταφέρονται στη Γερμανία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ