Κ. Μητσοτάκης στη συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας «400.000 ραντεβού πρώτης δόσης κλείστηκαν τις τελευταίες εβδομάδες»

Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας επισκέφτηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, για να την ενημερώσει για τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας, αλλά και για το πρόσφατο ταξίδι του στη μεγάλη Βρετανία. Τον Πρωθυπουργό συνόδευε ο 26χρονος Κωνσταντίνος Ρόζης ο οποίος παρακολουθεί την εργασία του Πρωθυπουργού στο πλαίσιο της ημέρας DUOday 2021.

Ο πρωθυπουργός σύστησε τον Κωνσταντίνο Ρόζη στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, λέγοντας, «Χθες είχαμε DUO DAY και είναι μια ευκαιρία για νέους με ειδικές δεξιότητες να έρχονται σε χώρους εργασίας, να βλέπουνε πώς δουλεύουμε και σήμερα τον έχω όλη μέρα μαζί μου οπότε σκέφτηκα ότι είναι καλή ιδέα να έρθει να τον γνωρίσετε κι εσείς».

Από τη μεριά της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλωσορίζοντας τους είπε: «Χαίρομαι πολύ κύριε Πρόεδρε για την παρουσία του Κωνσταντίνου σήμερα εδώ, στην καρδιά της Δημοκρατίας είναι και η αρχή του κοινωνικού κράτους και είναι η προστασία όλων των συμπολιτών μας, και όσων έχουν κάποιες αδυναμίες ή ανήκουν σε μια ευάλωτη ομάδα. Σε όλους πρέπει να διασφαλίζουμε να έχουνε την ισότιμη πρόσβαση, όλοι έχουν κάποιες αρετές που πρέπει να έχουν την ευκαιρία να τις αποδείξουν».

Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις εξελίξεις από το μέτωπο της πανδημίας.

«Είχα την ευκαιρία όπως είδατε χθες να κάνω μια σειρά από πρόσθετες εξαγγελίες για την πολιτική την οποία θα ακολουθήσουμε από εδώ και στο εξής, τουλάχιστον μέχρι και τις γιορτές των Χριστουγέννων. …Θέλω να σας ενημερώσω ότι τις τελευταίες εβδομάδες είχαμε μια σημαντική αύξηση ως προς το ενδιαφέρον και για πρώτη δόση αλλά και για αναμνηστική δόση, αυτό έγινε ακόμα πιο έντονο μετά τις χθεσινές εξαγγελίες, και πιστεύω ότι θα κάνουμε σημαντικά βήματα προόδου τις επόμενες εβδομάδες να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο το τείχος ανοσίας».

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου είπε σχετικά: «Για τον εμβολιασμό ειλικρινά σκεφτόμουνα αυτές τις ημέρες ότι πια έχουν στερέψει οι λέξεις, τι άλλο έχει να πει κανείς…. Κάποιοι είναι υπαίτιοι για όλα αυτά που γίνονται και θα‘ θελα κι εγώ μαζί σας έτσι να απευθύνω ακόμα μια φορά αυτή την έκκληση, αυτή την υπέρτατη επίδειξη αλληλεγγύης, να πείσουμε ο καθένας, όλοι μας, χωρίς αν, χωρίς ύφος, χωρίς σκέψη για πολιτικό κόστος, χωρίς να κλείνουμε το μάτι σε ενδεχόμενα άλλα πολιτικά οφέλη ή δεν ξέρω τι άλλο είναι αυτό ή δισταγμούς, όλοι ανενδοίαστα να στηρίξουμε αυτό το πράγμα, τον εμβολιασμό, είναι ο μόνος δρόμος που έχουμε. Και θέλω να πιστεύω ότι θα το καταφέρουμε».

Ο πρωθυπουργός πήρε εκ νέου το λόγο και σημείωσε: «Αυτό που είναι ενδιαφέρον κυρία Πρόεδρε είναι ότι τις τελευταίες εβδομάδες σχεδόν 400.000 συμπολίτες μας έκαναν το βήμα να κλείσουν ραντεβού πρώτης δόσης. Και το έκαναν τώρα, δεν τον έκαναν πριν από κάποιους μήνες. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να εγκαταλείψουμε την προσπάθεια. Αντιθέτως, και ο καχύποπτος και ο επιφυλακτικός και αυτός ο οποίος μπορεί να επηρεάζεται από κάποιους, χρησιμοποίησα χθες συνειδητά τη λέξη τσαρλατάνους, οι οποίοι του λένε πράγματα τα οποία βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με τα επιστημονικά δεδομένα που έχουμε στη διάθεσή μας, και αυτοί οι συμπολίτες μας πιστεύω ότι μπορούν να πειστούν από ένα πλέγμα επιχειρημάτων από τη μία και μιας πιο δύσκολης πραγματικότητας που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν εφόσον επιλέξουν να παραμείνουν ανεμβολίαστοι.

Άρα δεν υπάρχει ουσιαστικά ένας σκληρός διαχωρισμός μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων, και οι ανεμβολίαστοι πιστεύω ότι έχουμε τη δυνατότητα, ένα μεγάλο ποσοστό τουλάχιστον, ένα μεγάλο ποσοστό, όχι όλους, να τους πείσουμε να κάνουν αυτό το βήμα.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΑπό τον ιστορικό-θρησκευτικό τουρισμό της Γορτυνίας στην εμπειρία της επόμενης μέρας για την Βόρεια Εύβοια
Επόμενο άρθροΑγροτική πολιτική της ΕΕ: οριστική έγκριση των μεταρρυθμίσεων από το Κοινοβούλιο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ