Καλαφάτης: «Φιλοδοξούμε να κάνουμε τη Θεσσαλονίκη κόμβο διαπεριφερειακής και διεθνούς συνεργασίας, κέντρο εκπαίδευσης και έρευνας»

«Φιλοδοξούμε -και είναι απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της Κυβέρνησης συνολικά- να επανατοποθετήσουμε τη Μακεδονία και τη Θράκη στο χάρτη της ευρύτερης περιοχής μας. Να κάνουμε τη Θεσσαλονίκη κόμβο διαπεριφερειακής και διεθνούς συνεργασίας, κέντρο εκπαίδευσης και έρευνας. Να βγούμε δυναμικά στον κόσμο που έρχεται, τον κόσμο που αλλάζει ταχύτητα, ρυθμούς και προσανατολισμούς», τόνισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για
θέματα Μακεδονίας – Θράκης, κ. Σταύρος Καλαφάτης, στην εκδήλωση του CITY College που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την πρόσφατη αναγόρευσή του από το
Πανεπιστήμιο του York ως Ευρωπαϊκό Campus του βρετανικού Πανεπιστημίου στην
Ευρώπη, στο Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων – Cisco.

Και πρόσθεσε: «Διανύοντας την εποχή της 4ης βιομηχανικής επανάστασης, του
Industry 4.0, των νέων τεχνολογιών, έχουμε μπροστά μας νέες προκλήσεις, δυνατότητες και ευκαιρίες σε όλο το φάσμα της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας. Ψηφιοποιούνται το κράτος, η εκπαίδευση, η εργασία, συνεργασία, οι επικοινωνίες. Αυξάνονται οι ανάγκες και διευρύνονται τα πεδία και οι δυνατότητες εκπαίδευσης. Αποκτά υπεραξία η εξειδικευμένη γνώση».

Όπως επισήμανε ο κ. Καλαφάτης: «Η κυβέρνηση προχωρά σε βαθιές καιουσιαστικές μεταρρυθμίσεις και δράσεις για την παιδεία του αύριο. Μεταρρυθμίσεις και δράσεις που αποβλέπουν κυρίως: Στην αναβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος. Την προώθηση της εξωστρέφειας των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων με τη δυνατότητα ίδρυσης ξενόγλωσσων προπτυχιακών προγραμμάτων. Στην ανάπτυξη συνεργασιών  με εκπαιδευτικά ιδρύματα του εξωτερικού. Στην καλύτερη διασύνδεση του εκπαιδευτικού προγράμματος με την αγορά εργασίας. Στην ποιοτική αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης, της κατάρτισης και της διά βίου μάθησης. Στην αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου και, την ενίσχυση των πρότυπων και πειραματικών σχολείων».Ο Σταύρος Καλαφάτης υπογράμμισε ότι: «Η ανάπτυξη στα χρόνια που έρχονται μπορεί και πρέπει να έχει ως θεμέλιο την εκπαίδευση και τη γνώση. Η Θεσσαλονίκη και η Βόρεια Ελλάδα στέλνουν ισχυρό μήνυμα από το αύριο,που έχει γίνει ήδη παρόν. Αναδεικνύει το μήνυμα η επιλογή διεθνών τεχνολογικών κολοσσών -όπως η Microsoft, η Cisco, η Amazon, η  Team Viewer, η Deloitte και η Pfizer- να επενδύσουν στη χώρα μας και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη». Στην προσπάθεια αυτή είναι περισσότερο από βέβαιο ότι συμβάλλει η ισχυρή συμμαχία που έχτισε το CITY College στην 30ετή διαδρομή του με το βρετανικό Πανεπιστήμιο του York. Δυναμώνει τη Θεσσαλονίκη της Παιδείας και του Πολιτισμού, τη Θεσσαλονίκη της εξωστρέφειας και της ανάπτυξης».


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΦαν Ντερ Φάαρτ κατά Μέσι: “Δεν ντρέπεται; Βγαίνει βόλτες και δεν δουλεύει σκληρά”
Επόμενο άρθροΤα αποτελέσματα της βραδιάς του NBA

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ