Έλληνας καθηγητής του John Hopkins σε ΣΚΑΪ: Η πανδημία σε 6-8 μήνες θα φύγει – Ο κορωνοϊός θα μείνει.

Την πεποίθηση του ότι η πανδημία σε 6-8 μήνες θα έχει λάβει τέλος, εξέφρασε μέσω του ΣΚΑΪ και της εκπομπής «ΣΚ Παρέα» ο Έλληνας καθηγητής Πνευμονολογίας στο πανεπιστήμιο John Hopkins, Παναγιώτης Γαλιατσάτος.

«Έχουμε το εμβόλιο, θεραπείες , τα φάρμακα της Merck και της Pfizer οπότε πιστεύω ότι η πανδημία θα φύγει σε 6-8 μήνες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής ωστόσο εκτίμησε ότι ο κορωνοϊός θα μείνει σε κάποια μέρη του κόσμου.

Τόνισε δε ο κ. Γαλιατσάτος ότι ο εμβολιασμός είναι υψίστης σημασίας και σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα μέτρα προστασίας , θα αποτελέσει το κλειδί για να λήξει η πανδημία: «Πρέπει να εμβολιστούμε ώστε ο οργανισμός μας να είναι πιο «έξυπνος» απέναντι στον ιό. Έτσι θα είμαστε έτοιμοι απέναντι στο κίνδυνο και μαζί με τις μάσκες, η πανδημία θα φύγει».

«Βλέπω τους ασθενείς που θέλουν να ζήσουν, θα νικήσει ο άνθρωπος γιατί έχουμε την απάντηση απέναντι στο μικρόβιο» είναι το αισιόδοξο μήνυμα που στέλνει ο καθηγητής.

Αναφορικά με την εντατικοποίηση των εμβολιασμών επεσήμανε πως πρέπει οι γιατροί να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του κόσμου ώστε να μεταβεί μαζικότερα στα εμβολιαστικά κέντρα.

Πηγή: skai.gr


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΈκθεση ζωγραφικής από τον Στέλιο Κούκο στην 18η ΔΕΒΘ «Το δέντρο της ελευθερίας»
Επόμενο άρθροΠαγκόσμια Ημέρα για το AIDS: 40 χρόνια μετά τα πρώτα κρούσματα, ο HIV εξακολουθεί να απειλεί τον κόσμο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ