Θ. Πλεύρης: σταθεροποίηση στον αριθμό των κρουσμάτων στη Β.Ελλαδα

Στη διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξουν γενικά ή τοπικά απαγορευτικά και ότι τα όποια μετρά λαμβάνονται θα αφορούν την κινητικότητα όσων έχουν επιλέξει να μην εμβολιάζονται, προχώρησε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 και τον Άρη Πορτοσάλτε.

Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι η πίεση στο σύστημα υγείας συνεχίζεται αλλά με την ανάπτυξη κλινών ΜΕΘ και τη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα το Σύστημα Υγείας θα αντέξει.

Ο κ. Πλεύρης ανέφερε ότι παρατηρείται μια σταθεροποίηση στον αριθμό των κρουσμάτων σε Βόρεια Ελλάδα και Θεσσαλία ενώ αντίθετα στην Αττική υπάρχει αύξηση κρουσμάτων. Σημείωσε ωστόσο ότι η Αττική που έχει αρκετά μεγαλύτερο ποσοστό εμβολιασμού έχει λιγότερες νοσηλείες.

Απέκλεισε το ενδεχόμενο επέκτασης του υποχρεωτικού εμβολιασμού αυτή την στιγμή εξηγώντας ότι θα οδηγούσε σε περισσότερες αναστολές εργασίας. Πρόσθεσε ότι ήδη το σύστημα υγείας έχει πιεστεί με τις αναστολές στους υγειονομικούς και αν οι αναστολές αυξηθούν θα υπάρξει πίεση και σε άλλους τομείς.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ανέφερε ότι με το πρωτόκολλο στην εκπαίδευση διαπιστώνεται ότι τα κρούσματα είναι ελεγχόμενα. Ανέφερε ότι υπάρχει συζήτηση και ενδεχομένως να υπάρξει πρωτόκολλο ασφάλειας για σχολικές εκδρομές.

Πηγή: skai.gr


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΠάπας Φραγκίσκος: ​Ήρθα ως προσκυνητής σε μια χώρα που είναι μικρή γεωγραφικά, αλλά μεγάλη ιστορικά
Επόμενο άρθροΑπό σήμερα χορήγηση μονοκλωνικών αντισωμάτων σε δέκα νοσοκομεία της χώρας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ