Covid 19: Αρνητικές εξελίξεις με θανάτους, κρούσματα και διασωληνωμένους!

του Δημήτρη Κάτσακα

105 θάνατοι, 7.287 κρούσματα και 608 διασωληνωμένοι επιβεβαιώθηκαν την Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου στην χώρα! Ραγδαία αύξηση κρουσμάτων Κορονοϊού, παρά τα προαναγγελθέντα μέτρα προστασίας που ανακοινώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες, παρουσιάζεται στην Ελλάδα. Παράλληλα, οι θάνατοι αλλά και τα ποσοστά διασωληνωμένων ασθενών σε ΜΕΘ βρίσκονται κι αυτά σε άνοδο με βάση τις στατιστικές αναλύσεις που εκπονήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες.

Το 24ωρο που προηγήθηκε, καταγράφηκαν 7.287 επιβεβαιωμένα κρούσματα με ημερήσια μεταβολή ανόδου έως +0,8% και τον συνολικό αριθμό αυτών να φτάνει στα 886.227, ενώ το 50,6% είναι άνδρες. Τα πρωτεία σε αυτό τον νέο κύμα αύξησης του Covid 19 σε όλα τα μέτωπα, δείχνει να κρατάει με μεγάλη διαφορά η Περιφέρεια της Θεσσαλονίκης, με 1.189 κρούσματα, καθώς επίσης και οι Περιφέρειες Αθηνών και Πειραιά, με περίπου το 1/4 έκαστη. Η Κεντρική Περιφέρεια Αθηνών βρίσκεται κι εκείνη σε δυσμενή θέση, καθώς έρχεται δεύτερη με 444 κρούσματα. Αξίζει να σημειωθεί, πως τις προηγούμενες 7 ημέρες, τα επιβεβαιωμένα 2.477 κρούσματα συνδέονται με επαφή με ήδη υπάρχον κρούσμα, ενώ μόλις τα 87 σχετίζονται με κάποιο ταξίδι στο εξωτερικό, 6 εκ των οποίων διαγνώστηκαν κατά τον έλεγχο εισαγωγής στην χώρα τις τελευταίες 24 ώρες.

Όπως έχει γίνει γνωστό από τις μετρήσεις των επιβεβαιωμένων ασθενών με Κορονοϊό, ο ηλικιακός μέσος όρος των κρουσμάτων είναι τα 38 έτη. Στον συνολικό αριθμό θανάτων που ανέρχεται στους 17,425 από την αρχή της πανδημίας, προστέθηκαν 105 νέοι θάνατοι. Σημαντική διευκρίνιση αποτελεί όμως το γεγονός πως το 95,4% των θανάτων που προκλήθηκαν από την ασθένεια αφορούν ασθενείς με κάποιο υποκείμενο νόσημα ή άτομα άνω των 70ετών (μέσος όρος ηλικίας 78 έτη). Όσον αφορά τους εισαχθέντες σε ΜΕΘ, η ημερήσια μεταβολή αγγίζει το +1, 56%, με τις νέες περιπτώσεις διασωληνωμένων να φτάνουν τις 391, ενώ ο μέσος όρος εισαγωγής ανά 7 ημέρες ισοδυναμεί με 437 ασθενείς. Τέλος, ο συνολικός αριθμός ασθενών που εξήλθαν από τις ΜΕΘ, λαμβάνοντας υπόψιν τις καταμετρήσεις από την αρχή της πανδημίας, είναι 3.446.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΈντονη κακοκαιρία πλήττει τις τελευταίες ώρες Αχαΐα και Ιόνιο
Επόμενο άρθροΠρωταθλήτρια η Ατλέτικο Μινέιρο μετά από 50 χρόνια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ