Η ιταλική κυβέρνηση υιοθετεί σκληρή γραμμή για τους ανεμβολίαστους

Όπως αναφέρει η Corriere della Sera, η κυβέρνηση εργάζεται για τη μελέτη νέων μέτρων, προκειμένου να «μετακινηθεί» ο σκληρός πυρήνας των 7,6 εκατομμυρίων μη εμβολιασμένων: από το σούπερ πράσινο πάσο, που δεν θα λαμβάνεται πλέον με το τεστ, ως τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για ορισμένες κατηγορίες.

Η εικόνα, προφανώς, αφορά και τον αθλητικό τομέα. Σε αντίθεση με αυτό που συμβαίνει τώρα, όσοι δεν εμβολιαστούν δεν θα μπορούν να επιστρέψουν στο γήπεδο, όπως δεν θα μπορούν να πάνε σε εστιατόριο, κινηματογράφο, θέατρο ή άλλα μέρη.

«Δεν μπορούμε να περιμένουμε τον ιό να υπαγορεύσει τους κανόνες. Πρέπει να προστατεύσουμε αυτούς που έχουν κάνει το καθήκον τους», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Περιφέρειας της Λομβαρδίας, Ατίλιο Φοντάνα.

Ορισμένες περιφέρειες πιέζουν ακόμη και για να βραχύνουν τη διάρκεια του εμβολιασμού για το “πράσινο πάσο” ακόμα και στους 6 μήνες.

Στο κυβερνητικό τραπέζι υπάρχει επίσης το θέμα των τεστ, ιδίως όσον αφορά την αξιοπιστία τους και τη διάρκεια, που θα μπορούσε να μειωθεί από τις 72 στις 48 ώρες για το μοριακό και από τις 48 στις 24 για τα αντιγονικά.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΧωρίς ντέρμπι η κλήρωση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας
Επόμενο άρθροΗρακλής – Μόρναρ Μπαρ 83-82: Είπε «αντίο» με νίκη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ