Ουκρανία: Πιθανή εισβολή ρωσικών δυνάμεων στις αρχές του 2022!

του Δημήτρη Κάτσακα

Συγκλονιστικά γεγονότα στα σύνορα Ρωσίας-Ουκρανίας διαφαίνονται στο κοντινό μέλλον, με περίπου 100 χιλιάδες ρώσους στρατιώτες και εισβολή από τρία διαφορετικά μέτωπα, να συμπεριλαμβάνονται σε ένα όχι και τόσο απίθανο σενάριο. Το ενδεχόμενο μιας μελλοντικής εισβολής στην γειτονική χώρα φαίνεται να βρίσκεται υπό εξέταση για τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος ωστόσο διαψεύδει εξαρχής την οποιαδήποτε ανάμειξη με τα δρώμενα.

Η επίθεση για την οποία τίθεται ζήτημα έχει προβληματίσει Ηνωμένες Πολιτίες, Ε.Ε. και ΝΑΤΟ, καθώς φαίνεται πως μια ακραία πολιτική κίνηση βρίσκεται προ των πυλών από πλευράς Ρωσίας. Οι πληροφορίες, οι οποίες πιθανολογείται πως διέρρευσαν εκ των έσω, αποκαλύφθηκαν από το πρακτορείο Bloomberg, ενώ παρά την παγιωμένη θέση του Κρεμλίνου ως προς την άρνηση των παραπάνω κινήσεων, έχει προκληθεί έντονη συζήτηση παγκοσμίου βεληνεκούς για τα επερχόμενα γεγονότα.

Πιο συγκεκριμένα, γίνεται θέμα για μια μαζική, παράλληλη επίθεση των ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία από την Κριμαία, την Λευκορωσία αλλά και τα ρωσικά σύνορα, σε μια πολεμική επιχείρηση που θα συμπεριλαμβάνει 92.000 στρατιώτες, με βάση τα λεγόμενα του ουκρανού επικεφαλή πληροφοριών της στρατιωτική υπηρεσίας, Κίριλο Μπουντάνοφ. Τα πιθανά σενάρια που αιωρούνται αφορούν αεροπορικές επιθέσεις, που θα συνοδεύονται από υποστήριξη του πεζικού, ένα ποσοστό του οποίου δείχνει να έχει πάρει ήδη θέσεις, σε συνδιασμό με την παρουσία τεθωρακισμένων αρμάτων μάχης. Ο ουκρανός στρατιωτικός ανέφερε όλα τα παραπάνω με σχετική βεβαιότητα, λέγοντας πως τα γεγονότα πρόκειται να λάβουν χώρα στα τέλη του Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου. Επιπλέον, πρόσθεσε την προσπάθεια παραπληροφόρησης από πλευράς Ρωσίας, με σκοπό να γίνει εμφανής η πεποίθηση μιας ενδεχόμενης ψευδούς εισβολής στο Κίεβο και κατά συνέπεια τον κλονισμό του κρατικού συντονισμού εσωτερικά.

Τα παραπάνω λεγόμενα υποστηρίζονται από πλευράς Ηνωμένων Πολιτειών, οι οποίες διατηρώντας μια πιο μετριοπαθή στάση αναφέρουν πως δεν γνωρίζουν τίποτα με σιγουριά. «Δεν μπορώ να μιλήσω για τις προθέσεις της Ρωσίας. Δεν γνωρίζουμε ποιες είναι», ανέφερε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Άντονι Μπλίνκεν. Αντιδιαμετρικά, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, σε συμφωνία με όσα δήλωσε ο Βλάντιμιρ Πούτιν, χαρακτήρισε ως απολύτως φυσιολογική την μετακίνηση ρωσικών στρατευμάτων σε εγχώριο έδαφος, αναφέροντας παράλληλα πως η Ουκρανία είναι εκείνη που προμηθεύεται μεγάλο ποσοστό οπλισμού από την Ρωσία και τονίζοντας πως αυτό το γεγονός θα έπρεπε να ανησυχεί την κοινή γνώμη. Εν κατακλείδει, τα σενάρια για παρατεταμένη κατοχή εδαφών από τη Ρωσία στο άμεσο μέλλον, διαψεύστηκαν και από την Υπήρεσία Εσωτερικής Κατασκοπίας- SVR, με ανάλογο σχόλιο κατά του State Department, το οποίο κατηγόρησε για μη συνετές διπλωματικές κινήσεις.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΠρωταθλήτρια η Ατλέτικο Μινέιρο μετά από 50 χρόνια
Επόμενο άρθροΜεγάλη Βρετανία-Ελλάδα 78-69: Με το «αριστερό» στα προκριματικά του Μουντομπάσκετ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ