Παρουσίαση βιβλίου στη 18η ΔΕΒΘ – «Ταξιδεύοντας στην εποχή του ανθρώπου. Η ζωή στην Ανθρωπόκαινο»

Ο καθηγητής-συγγραφέας Ζαχαρίας Σκούρας και οι Εκδόσεις ΓΕΡΜΑΝΟΣ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «Ταξιδεύοντας στην εποχή του ανθρώπου. Η ζωή στην Ανθρωπόκαινο» που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της 18ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης, την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021, ώρα 20:00, στο περίπτερο 15 της ΔΕΘ, στην Αίθουσα Κάλβος.

Ο Ζαχαρίας Σκούρας θα απαντήσει στα ερωτήματα του Δημοσιογράφου-συγγραφέα Κωνσταντίνου Μπλιάτκα. Μια συζήτηση για τα μεγάλα θέματα της σύγχρονης ζωής όπως φωτίζονται από τις εξελίξεις στη Γενετική και την Οικολογία, την εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Το βιβλίο ξεκινά με τη φράση Αριστοτέλη (από τα Πολιτικά 1256b20) «Η φύση δεν κάνει τίποτα ούτε ατελές ούτε μάταιο», προβάλλοντας την πρόθεση του συγγραφέα να αναμοχλεύσει τη ζωή και τα φαινόμενα που τη διέπουν, μέσα στη φύση και την κοινωνία των ανθρώπων.

H ζωή είναι ένα ταξίδι. Ένα ταξίδι που ξεκίνησε δισεκατομμύρια χρόνια πριν και συνεχίζεται. Συνεχίζεται στην εποχή του ανθρώπου, την Ανθρωπόκαινο Εποχή, όπως θέλει να την ονομάσει, θέτοντας τον εαυτό του πρωταγωνιστή των εξελίξεων στον πλανήτη και στη ζωή, θεωρώντας τον ως τον σπουδαιότερο γεωλογικό παράγοντα των τελευταίων Γεωλογικών Αιώνων.

Θα ταξιδέψουμε χρόνια πίσω, πιο μπροστά από τότε που πρωτοεμφανίσθηκε ο άνθρωπος στη Γη και μετά την εμφάνισή του και την κυριαρχία του. Θα αναλύσουμε αποτυπώματα και αντιλήψεις παλαιών και σύγχρονων πολιτισμών, έχοντας ως γνώμονα τις φιλοσοφικές, επιστημονικές, τεχνολογικές και πολιτικές αναζητήσεις καθώς και τον αντίκτυπό τους στην κοινωνία του τότε και του σήμερα. Ζητούμενο είναι να δώσουμε απαντήσεις σε μικρά ή μεγάλα ερωτήματα που αφορούν τη δυναμική του πλανήτη, τη ζωή και τα φαινόμενά της …

Το βιβλίο «Ταξιδεύοντας στην εποχή του ανθρώπου. Η ζωή στην Ανθρωπόκαινο” απευθύνεται σε κάθε άνθρωπο που δεν εφησυχάζει, που σκέπτεται, που νοιάζεται για την ύπαρξη και τη συνύπαρξη, τη ζωή και τη συνέχειά της, ανεξάρτητα από την ηλικία, το φύλο, το μορφωτικό επίπεδο, τις πεποιθήσεις και το επάγγελμα.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΡουβίκωνας: έβαψαν με μπογιές την οικεία του Γ.Γεραπετρίτη
Επόμενο άρθροΕλληνική Εταιρεία Λοιμώξεων: νέες οδηγίες για ασθενείς με κορωνοϊό

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ