Βουλή των Ελλήνων : Συνάντηση Κωνσταντίνου Τασούλα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

του Δημήτρη Κάτσακα

Σε συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη προέβη χθές ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, συζήτώντας σε ένα κλίμα αλληλουχίας και αλληλοσεβασμού ανάμεσα στην πολιτική και την αντίστοιχη θρησκευτική ηγεσία.

Οι δύο εκπρόσωποι της εκάστοτε πλευράς μίλησαν για την ενδεχόμενη συνδρομή που θα μπορούσε να προσφέρει η Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων προς τη Βιβλιοθήκη της Μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης. Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος δέχτηκε την θερμότατη υποδοχή του προέδρου Τασούλα, ο οποίος με την σειρά του προχώρησε σε μια σειρά δηλώσεων που μαρτυρούσαν την ιδιαίτερα δεκτική στάση του ως προς μια συνεργασία.

Ο κύριος Τασούλας, μιλώντας τιμήτικα για την ευλαβική παρουσία του Πατριάρχη στην Βουλή, δήλωσε απερίφραστα την πίστη του και τόνισε τον σεβασμό και την υποταγή του μπροστά στον Θεό, αλλά και τον εκπρόσωπό του, τον οποίο φιλοξενούσε. Η αναφορά του στην επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής στη Χάλκη, μαζί με τον θαυμασμό ως προς την επί γής αποστολή που συντελεί ο Πατριάρχης, συνοψίστηκε στην κατακλείδα των ανακοινώσεων που έκανε, λέγοντας χαρακτηριστικά:

“Μία ένδειξη ελάχιστης συμβολής στην υψηλή αποστολή σας είναι και η συνέχεια εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων της συνεργασίας μας για την ταπεινή συμβολή της Βουλής εις την περαιτέρω αξιοποίηση της Βιβλιοθήκης της Ιεράς Μονής της Χάλκης.”

Από την δική του πλευρά, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος μίλησε πολύ κολακευτικά για την συνεισφορά της Βουλής και τονίζοντας την θρησκευτική απλότητα του λόγου του, ανέφερε πως δεν νιώθει την παραμικρή μοναξιά που φαίνεται εκ πρώτης όψεως να συνοδεύει το αξίωμα που κατέχει. Ευχαριστώντας θερμά τον κύριο Τασούλα και τους εκπροσώπους που παρακολούθησαν, έκανε αναφορά στο ελληνικό πνεύμα, στην ζεστασιά που αισθάνεται κάθε φορά που επισκέπτεται τον τόπο μας και μίλησε πιο λεπτομεριακά για την αποστολή της Ορθοδοξίας ως προς την διαφύλαξη των αγαθών που ανέκαθεν είχε χρέος να φροντίζει. Ο οικουμενικός χαρακτήρας της πίστης και των αντίστοιχων αρμοδίων για την σωστή εκπόνηση του παραπάνω έργου δεν παραλήφθηκε από τον ίδιο, κάνωντας ονομαστικές και ιστορικές αναφορές, με κατακλείδα του λόγου του την παρακάτω φράση:

“Με αυτά τα ολίγα λόγια, εξοχότατε κύριε πρόεδρε, αγαπητοί βουλευταί, εκπρόσωποι των διαφόρων πτερύγων της Βουλής, σας ευχαριστούμε για μία ακόμη φορά και στέλνουμε δι’ υμών την ευλογία της μητρός Εκκλησίας Κωνσταντινουπόλεως προς τους βουλευτάς και δι’ αυτών προς όλον τον ευσεβή ελληνικόν λαόν. Ο Χριστός εν τω μέσω ημών. Είθε να έχουμε και άλλας επανασυναντήσεις εδώ ή, θα ευχηθώ, κατά προτίμησιν, στην Κωνσταντινούπολη, για να επισκεφθείτε και τη Χάλκη και να δείτε τους καρπούς των κόπων σας και της προσφοράς σας. Ευχαριστώ πολύ.“


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΕπεισόδια μετά την πορεία στη Θεσσαλονίκη
Επόμενο άρθροΣυντάξεις στους Βορειοηπειρώτες και στους ομογενείς από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.Η Ελλάδα οφείλει να πράξει το χρέος της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ