Γερμανία: SPD, Πράσινοι και Ελεύθεροι Δημοκράτες παρουσιάζουν συμφωνία για σχηματισμό κυβέρνησης

Τον σχηματισμό κυβέρνησης για την Γερμανία αναμένεται να ανακοινώσουν σήμερα οι ηγέτες των σοσιαλδημοκρατών του SPD, των Πρασίνων και των Ελεύθερων Δημοκρατών του FDP. Το SPD έχει ήδη διανείμει πρόσκληση για συνέντευξη τύπου που πραγματοποιηθεί στις 15.00 τοπική ώρα (16.00 ώρα Ελλάδος).

Η συνέντευξη Τύπου θα ακολουθήσει τον τελικό γύρο των διαπραγματεύσεων μεταξύ των τριών γερμανικών κομμάτων, σύμφωνα με την πρόσκληση του SPD.

Με την οριστικοποίησης της συμφωνίας κυβέρνησης ανάμεσα στα τρία κόμματα, ο Ολαφ Σολτς του SPD θα αναλάβει τα καθήκοντα του καγκελαρίου αντικαθιστώντας την Αγγελα Μέρκελ.

Η συμφωνία μεταξύ των τριών κομμάτων θα έχει ως αποτέλεσμα τον σχηματισμό της πρώτης τριμερούς κυβέρνησης συνασπισμού στην Γερμανία από την δεκαετία του 1950 και θα αποκλείσει από την εξουσία την Χριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές που βρίσκονταν στην εξουσία κατά τα τελευταία 16 χρόνια.

Η τριμερής συμμαχία έχει δεσμευθεί για τον εκσυγχρονισμό της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης μέσω της αναβάθμισης των υποδομών και της επιτάχυνσης των μέτρων για την προστασία του Κλίματος.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΕ.Κ.: Συζήτηση για την Λευκορωσία με την ηγέτιδα της αντιπολίτευσης Sviatlana Tsikhanouskaya
Επόμενο άρθροΣκυλακάκης: οι τιμές της ενέργειας τα επόμενα χρόνια θα πηγαίνουν σαν σε λούνα παρκ «πάνω-κάτω»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ