Σ. Φάμελλος, στο δημοτικό ραδιόφωνο Πειραιά: Ο κ. Μητσοτάκης αδυνατεί να αναγνωρίσει την πραγματικότητα της χώρας και της κοινωνίας

Sokratis_Famellos

Στη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη πως «ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε την Ελλάδα στα μνημόνια», απάντησε ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης και τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, στο δημοτικό ραδιόφωνο του Πειραιά, Κανάλι Ένα 90,4 FM και στη δημοσιογράφο Λία Λάππα.

«Ήταν προφανές πως ο κ.Μητσοτάκης πιέστηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την ακρίβεια και για το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας και έχασε τον έλεγχο, αποδεικνύοντας πως μάλλον βρίσκεται σε άλλη χώρα και πέρα από τα ασύστολα ψέματα δεν αντιλαμβάνεται και την κατάσταση της ελληνικής κοινωνίας και της πραγματικής οικονομίας, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Αυτό όμως είναι πολύ σοβαρό για έναν Πρωθυπουργό, όταν όλη η ελληνική κοινωνία διαπιστώνει ότι ο κ. Μητσοτάκης αδυνατεί να διαχειριστεί ακόμη και την πραγματικότητα», δήλωσε ο Σ.Φάμελλος.

Αναφορικά με τις δηλώσεις του κ.Μητσοτάκη, θύμισε πως «στο τέλος του 2014 -αρχές του 2015 ανέλαβε τη διακυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ- η Ελλάδα βρισκόταν σε δεινή οικονομική θέση, απειλούμενη με χρεοκοπία και με ασύλληπτες υποχρεώσεις προς τους δανειστές. Είχε αποτύχει η 5η αξιολόγηση του Δεύτερου Μνημονίου, είχε υποχρεώσεις δανείων 22 δισ. ευρώ το 2015 και άδεια ταμεία από την κυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου. Σε αυτή την κατάσταση ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ, με απίστευτες πιέσεις από τους δανειστές, και όχι μόνο κατάφερε να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση και να βρει ρύθμιση χρηματοδότησης της χώρας και αναστολής των υποχρεώσεων, αλλά σε σύντομο χρονικό διάστημα να «βγει» η Ελλάδα από τα μνημόνια, αφήνοντας 37 δισ. ευρώ στα ταμεία».

«Αυτή είναι η αλήθεια, πως ο ΣΥΡΙΖΑ με τη δουλειά όλων των Ελλήνων και των Ελληνίδων, έβγαλε την Ελλάδα από τα μνημόνια, με την κοινωνία όρθια, όπως έκανε με την υγειονομική περίθαλψη 2,5 εκατομμυρίων ανασφάλιστων πολιτών, χωρίς να υπάρχει ούτε ένα μεμπτό σημείο στη διαχείριση, ενώ οι προηγούμενες κυβερνήσεις, της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ χρεοκοπούσαν τη χώρα όλο και περισσότερο. Και εκείνη την περίοδο, ο κ.Μητσοτάκης ήταν ο υπουργός που απέλυε δημοσίους υπαλλήλους οδηγώντας τους στη φτωχοποίηση. Και πέρα από αυτό με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ η χώρα έγινε πιο ισχυρή γεωπολιτικά με συμφωνίες στα Βαλκάνια και στην Ανατολική Μεσόγειο που ανέδειξαν το ρόλο της και στη Μεσόγειο και στην Ευρώπη», προσέθεσε ο Σ.Φάμελλος.

Αναφερόμενος στα επιχειρήματα της κυβέρνησης ότι η πώληση της ΔΕΗ ήταν στο σχέδιο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε «είναι γεγονός ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε νόμο για την πώληση της ΔΕΗ, με το σχέδιο της μικρής ΔΕΗ, από την κυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου. Κατάφερε όμως να ακυρώσει αυτό το νόμο και παρά τις πιέσεις των δανειστών για πώληση της ΔΕΗ, και παρά την υποχρεωτική εγγραφή αυτού του στόχου στον προϋπολογισμό, κατάφερε να μην προχωρήσει στη δέσμευση αυτή μέχρι και την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια. Οπότε την ακύρωσε στην πράξη. Έτσι με την έξοδο από αυτά τον Αύγουστο του 2018 έπαψε πλέον αυτή η δέσμευση έναντι των δανειστών και η χώρα είχε πλέον και αποθεματικό στα ταμεία της. Εξάλλου για να προχωρήσει σήμερα η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου ώστε το δημόσιο να μειώσει το ποσοστό του από το 51% στο 34% ! Αν είχε επιτρέψει ο ΣΥΡΙΖΑ την πώληση της ΔΕΗ δεν θα είχε το δημόσιο 51% ώστε να υλοποιήσει το σχέδιο εκχώρησης ο κ. Μητσοτάκης. Και επιπλέον αυτό που κατάφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν να μην αυξηθεί ούτε ένα ευρώ η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας και γενικά να μειωθεί μεσοσταθμικά με στοιχεία EUROSTAT η τιμή ρεύματος στην Ελλάδα την περίοδο 2015-2019 κατά 12%. Ακριβώς το αντίθετο με ότι συμβαίνει σήμερα με κυβέρνηση ΝΔ».

Σχετικά με τον προϋπολογισμό του 2022, ο Σ.Φάμελλος τόνισε πως τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες ο κ. Μητσοτάκης είναι υποκριτικά γιατί στον προϋπολογισμό του 2022 προβλέπεται περικοπή των πόρων και του προϋπολογισμού πρόνοιας αλλά και του προϋπολογισμού της δημόσιας υγείας. Αναφέρθηκε ειδικότερα στο επίδομα για τα ΑμεΑ, τους συνταξιούχους και τους υγειονομικούς, που ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης χθες στη Βουλή, συγκρίνοντάς τα με την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης και τη χρηματοδότηση αυτής από τους πόρους που προβλέποντας για τη 13η σύνταξη των συνταξιούχων που δεν την έδωσε ποτέ η κυβέρνηση Μητσοτάκη, ενώ «στον προϋπολογισμό του 2022 προβλέπεται μείωση κατά 50 εκατ. ευρώ στις δαπάνες για ΑμεΑ καθώς και μείωση κατά 820 εκατ. ευρώ των δαπανών για την υγεία». Παράλληλα σημείωσε ότι «με τις πολιτικές Μητσοτάκη και ιδιαίτερα με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, του ΔΕΔΔΗΕ και του δικτύου φυσικού αερίου (ΔΕΠΑ Υποδομών), δημιουργείται πολύ μεγαλύτερο κόστος για τα νοικοκυριά, που τα μικρά επιδόματα που εξήγγειλε προφανώς δεν μπορούν να τα καλύψουν. Άρα οι πολίτες θα βγουν και πάλι χαμένοι».

Αναφορικά με τα νοσοκομεία σε όλη τη χώρα, και ιδιαίτερα στη Β.Ελλάδα, ο Σ.Φάμελλος τόνισε πως εξακολουθούν μέχρι σήμερα να υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις που φτάνουν μέχρι και το 50% των οργανικών θέσεων νοσηλευτών των Δημόσιων Νοσοκομείων Μονάδες και ακόμα και σήμερα θα μπορούσαν με προσλήψεις να ενεργοποιηθούν κλίνες Εντατικής Θεραπείας που βρίσκονται εκτός λειτουργίας. «Τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα σε όλους τους τομείς και αν ο κ.Μητσοτάκης δεν μπορεί να τα λύσει, υπάρχει και η λύση της παραίτησης», σχολίασε.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΤα αποτελέσματα του NBA
Επόμενο άρθροΝέο διάγγελμα του πρωθυπουργού σήμερα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ