Ιταλία: Εκκένωση του νησιού Vulcano εξαιτίας βλαβερών αερίων απ’το υπέδαφος!

Το ενδεχόμενο να προκαλούν μέχρι και θάνατο τα αέρια που έχουν απελευθερωθεί τις τελευταίες μέρες, έχει στρέψει τους κατοίκους του Ιταλικού νησιού σε μαζική φυγή.

Το μικρό νησί Vulcano, το οποίο βρίσκεται μεταξύ Σικελίας και Ιταλίας αποτελούσε ακόμη από την αρχαιότητα μία ξεχωριστή έκφανση της φύσης, λόγω της ιδιαίτερης ηφαιστιακής γής του. Οι Ρωμαίοι είχα δώσει το παραπάνω όνομα στο νησί, λόγω των λάμψεων από τις εκρήξεις που συχνά έβλεπαν, σχετίζοντας το με το πρόσωπο του θεού Vulcan, τον αντίστοιχο με τον ήδη γνωστό μας Ήφαιστο.

Σήμερα, το Vulcano συνεχίζει να διατηρεί τις φυσικές του ιδιαιτερότητες, καθώς τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται ένα κύμα άυξησης διοξειδίου του άνθρακα, προερχόμενο από το υπέδαφος, με σημαντικά βλαβερές επιπτώσεις στην υγεία ανθρώπων και ζώων, αφού ξεπερνά κατά πολύ τις φυσιολογικές τιμές.

Απότελεσμα όλων αυτών φαίνεται να είναι ο μονόδρομος της εκκένωσης του νησιού, η οποία έχει ξεκινήσει από τις προηγούμενες μέρες και συνεχίζεται συστηματικά. Τέλος, ανακοινώθηκε ότι ο τουρισμός διακόπτεται εξ’ολοκλήρου για έναν μήνα, με σκοπό την διασφάλιση της υγείας όλων.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροFormula 1: Απορρίφθηκε το αίτημα της Mercedes για επανεξέταση του συμβάντος Χάμιλτον – Φερστάπεν
Επόμενο άρθροΑποσύρεται από την ενεργό δράση η Κόντα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ