Τα εγκαίνια του αρχείου του Ντίνου Χριστιανόπουλου στην Κεντρική Βιβλιοθήκη του ΑΠΘ θα τελέσει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Τα εγκαίνια του αρχείου του Ντίνου Χριστιανόπουλου, το οποίο έχει παραχωρηθεί στη Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, θα τελέσει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021, στις 13.00, στο Επιστημονικό Αναγνωστήριο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του ΑΠΘ.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με τον χαιρετισμό του Πρύτανη του ΑΠΘ, Καθηγητή Νικολάου Γ. Παπαϊωάννου. Θα ακολουθήσει χαιρετισμός από τον διαχειριστή και δωρητή του αρχείου του Ντίνου Χριστιανόπουλου, συγγραφέα και συλλέκτη Ιωάννη Μέγα, και απαγγελία ποιημάτων του Ντίνου Χριστιανόπουλου. Στη συνέχεια, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, θα τελέσει τα εγκαίνια του αρχείου. Μετά την ομιλία της, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ξεναγηθεί στη Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης του ΑΠΘ από τη Διευθύντρια της ΒΚΠ, Αγγελική Χατζηγεωργίου.

Η συλλογή του Ντίνου Χριστιανόπουλου παραχωρήθηκε τον Οκτώβριο του 2016 μαζί με τη συλλογή Ιωάννη Μέγα στη Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης του ΑΠΘ, καταδεικνύοντας με τον τρόπο αυτό την εμπιστοσύνη των δωρητών στο Πανεπιστήμιο από το οποίο αποφοίτησαν.

«Με έντονη τη συναίσθηση του χρέους μας ως ακαδημαϊκού ιδρύματος, μεριμνούμε, μέσα και από την ανάδειξη του αρχείου του Ντίνου Χριστιανόπουλου, ώστε να διατηρήσουμε αναλλοίωτο το αποτύπωμά του στα Γράμματα και τις Τέχνες αλλά και στα πολιτιστικά δρώμενα της Θεσσαλονίκης για τις επόμενες γενιές. Η πολύπλευρη δραστηριότητα της Βιβλιοθήκης και Κέντρου Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου μας και των εξαίρετων συναδέλφων που εργάζονται σε αυτή συνιστά βασικό κομμάτι της κοινωνικής και πολιτιστικής εξωστρέφειας του Αριστοτελείου», επισημαίνει ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου.

Η δωρεά Μέγα-Χριστιανόπουλου περιλαμβάνει το αρχείο του Ντίνου Χριστιανόπουλου το οποίο περιέχει βιβλία, ολόκληρη σειρά από αδημοσίευτα ποιήματα και λογοτεχνικά κείμενα, χειρόγραφα έργων, το αρχείο του περιοδικού «Διαγώνιος», 137 προσωπικά ημερολόγια (1945-2013), την αλληλογραφία του, τεράστιο φωτογραφικό υλικό, πίνακες, αρχείο με τις συνεντεύξεις που έδωσε ο ίδιος ο λογοτέχνης σε ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς, προσωπικά του αντικείμενα και ένα πολύ σημαντικό αρχείο ηχογραφήσεων κυρίως σε σχέση με τον Τσιτσάνη.

Κατά τη διεξαγωγή της εκδήλωσης θα τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, με βάση τις ισχύουσες διατάξεις. Για την είσοδο στον χώρο της εκδήλωσης είναι απαραίτητη η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΠΑΟΚ: Νοκ άουτ ο Βιεϊρίνια
Επόμενο άρθροΓκάγκα: Τα κρούσματα φαίνεται να σταθεροποιούνται, όμως οι εισαγωγές εξακολουθούν να είναι πολλές

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ