Αυτό το ποδοσφαιρικό Κολοσσαίο θέλουμε

του Περικλή Στέλλα

1.Υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος ελέγχου των φιλάθλων κατά την προσέλευση τους στο γήπεδο της Τούμπας, που εάν κάποιος κάνει τα αυτονόητα δεν περνάει μέσα στο γήπεδο ούτε οδοντογλυφίδα.

2.Λίγες ώρες νωρίτερα και μετά από έφοδο της αστυνομίας στα γραφεία συνδέσμων οπαδών βρέθηκαν λοστοί, τσεκούρια, βόμβες μολότοφ, σιδερογροθιές, καπνογόνα.

3.Έλεγχοι κατά την είσοδο για πιστοποιητικά εμβολιασμού, νόσησης κλπ δεν έγιναν διότι ο συνωστισμός απέκλεισε κάθε τέτοιο ενδεχόμενο. Η μαζική προσέλευση και η πίεση δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί από άνδρες σεκιούριτι που είναι άλλωστε και δικά μας παιδιά. Και αυτό δεν συμβαίνει μόνο στην Τούμπα αλλά σε όλα τα γήπεδα.

4.Μάσκες φορούσαν μόνο τα κάγκελα διότι εκεί τις κρέμασαν κάποιοι για να κάνουν πλάκα και να ξεφτιλίσουν το σύστημα. Ο ένας πάνω στον άλλο, τραγουδώντας αγκαλιά και ο θάνατος σαρώνει.

5.Οι πυρσοί εκατοντάδες, η τιμωρία του Ολυμπιακού πρόσφατη, αλλά ουδείς ασχολείται, ουδείς τολμάει να προειδοποιήσει, να κάνει έλεγχο, να επιβάλλει, να καταγγείλει. Αντιθέτως. Το σκηνικό αποθεώνεται. Ο καθένας όπου κι αν βρίσκεται τραβάει φωτογραφίες και τις ανεβάζει στα social media συγκινημένος για το θέαμα. Η αστυνομία και το κράτος πάντα σε αυτή τη χώρα ξυπνάει για να καταστείλει και ποτέ για να προλάβει.

6.Το ηλεκτρονικό εισιτήριο που πλήρωσε περισσότερο από 15 εκατομμύρια ευρώ ο ελληνικός λαός από το 2004 δεν εφαρμόστηκε ποτέ. Διότι εάν είχε εφαρμοστεί, ο κάθε αλήτης που το βράδυ της Κυριακής ξήλωνε και ρήμαζε και πετούσε τα καρεκλάκια στον αγωνιστικό χώρο θα είχε συλληφθεί μέσα σε δευτερόλεπτα.

7.Το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης που πλήρωσε περισσότερο από 10εκατομμύρια ο ελληνικός από το 2004 δεν εφαρμόστηκε ποτέ. Διότι εάν είχε εφαρμοστεί δεν θα είχε ανάψει ούτε ένας πυρσός. Για τον απλούστατο λόγο ότι θα είχε συλληφθεί από τον τηλεοπτικό φακό σε κλάσματα δευτερολέπτου.

8.Η παρουσία σκυλιών μέσα στο γήπεδο δεν εφαρμόστηκε ποτέ, παρά το ότι είχε ευεργετικά αποτελέσματα σε άλλες χώρες (Γερμανία,Βέλγιο κλπ)όταν εφαρμόστηκε. Διότι δεν θα τολμούσε να εισβάλλει μέσα στο γήπεδο κανένας από αυτούς που εισέβαλαν. Διότι απλούστατα τα βελγικά λυκόσκυλα θα τους είχαν κάνει κομματάκια.

9.Δεν υπήρξε ποτέ, δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει ποτέ πολιτική βούληση για να αλλάξει η κατάσταση. Διότι όλοι φοβούνται τις κυβερνήσεις οπαδών των ομάδων που μεταφράζονται σε εκατομμύρια ψήφους.

10.Ο τύπος σε ποσοστό που υπερβαίνει το 90% πλέον, ακολουθεί τον δρόμο της οπαδικής δημοσιογραφίας που σε πολλές περιπτώσεις έχει ξεπεράσει ακόμη και την δημοσιογραφική αλητεία. Να μην στενοχωρήσουμε το αφεντικό και να περνάμε μία χαρά. Γι αυτό επιλέγουμε να είμαστε μέλη του Σαββιδοτεχνείου, του Μαρινακικοτεχνείου, του Μελισσανιδοτεχνείου, του Καρυπιδοτεχνείου, του Τσιπρατεχνείου, Μητσοτακικοτεχνείου και πάει λέγοντας. Κάνουμε το άσπρο-μαύρο για πλάκα και όποιος έχει άλλη άποψη πρέπει να πάει μόνιμο ταξίδι στην ανεργία.

11.Εποχές σεβασμού, fairplay παραγόντων και ρομαντισμού έχουν πάει περίπατο εδώ και a long long time. Όταν βλέπεις τον πρόεδρο του Άρη να βγάζει selfie στον πάγκο του ΠΑΟΚ και να χλευάζει τον αντίπαλο, που μόνο ένας φανατικός οπαδός θα μπορούσε να είχε κάνει, όταν ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ μπουκάρει το γήπεδο με πιστόλι, όταν ο πρόεδρος του Ολυμπιακού σουλατσάρει στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας παρέα με πέντε σωματοφύλακες, όταν ο πρόεδρος του Βόλου έχει κάνει φυλακή και αφήνεται ελεύθερος να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στο ποδόσφαιρο, όταν η διοίκηση της ΕΠΟ παίρνει παράνομες αποφάσεις και δεν ενοχλείται κανείς. Όταν, όταν, όταν…

Είναι απλό. Αυτό το ποδοσφαιρικό Κολοσσαίο μας αξίζει, αυτό το ποδοσφαιρικό Κολοσσαίο θέλουμε.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΤο Καστελόριζο απόκτησε ποδοσφαιρική ομάδα
Επόμενο άρθροΣτην 24η θέση των σκόρερ στην ιστορία του NBA ο Ντουράντ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ