Συγκλονιστικές στιγμές που μας δίδαξαν

του Περικλή Στέλλα


Ο Λιούϊς Χάμιλτον έχει παρκάρει στο τέρμα. Σκύβει το κεφάλι και παραμένει ακίνητος μέσα στο μονοθέσιο του. Δευτερόλεπτα πριν, για κάτι στιγμές έχει φύγει από τα χέρια του ο όγδοος τίτλος του παγκόσμιου πρωταθλητή και έχει πάει στα χέρια του Μαξ Φερστάπεν που πανηγυρίζει έξαλλα. Ίσως ο πιο συναρπαστικός τελικός στον ιστορία. Αλλά δεν ήταν ο τρόπος που άλλαξε χέρια ο τίτλος στον τελευταίο γύρο, του τελευταίου γκραν πρι της Φόρμουλα Ένα. Αυτός ο αγώνας δίδαξε όλη την ανθρωπότητα. Γιατί;

Διότι:

.Ο ομόσταυλος του Μαξ Φερστάπεν στην Red Bull, Μεξικανός Σέρχιο Πέρες έδωσε τα πάντα για να βοηθήσει τον Ολλανδό να κερδίσει τον τίτλο. Κράτησε τον Χάμιλτον, τον πάλεψε με απίστευτο πάθος και πολύ έντιμα επίσης. Μείωσε την χρονική διαφορά Χάμιλτον-Φερστάπεν κατά πολλά δευτερόλεπτα, δίνοντας σωτήρια βοήθεια στον συμπαίκτη του.

. Ο αγώνας έχει τελειώσει. Ο Χάμιλτον αποφασίζει να βγει από το μονοθέσιο του, πηγαίνει στην ζυγαριά για να ζυγιστεί, ακολουθώντας τον κανονισμό. Το πρώτο πράγμα που έκανε μετά ήταν να κατευθυνθεί εκεί που ο Φερστάπεν πανηγύριζε. Τον αγκάλιασε τον φίλησε και του έδωσε συγχαρητήρια. Μια μεγάλη στιγμή για τον αθλητισμό με βάση τις συνθήκες που είχαν διαμορφωθεί στο τέλος του αγώνα με το ατύχημα του Νίκολας Λατίφι της Ουίλιαμς.

.Αμέσως μετά, στην είσοδο των αποδυτηρίων ο Χάμιλτον βλέπει να τον περιμένει ο πατέρας του. Τον αγκαλιάζει και του μιλάει προσπαθώντας να τον βοηθήσει να ξεπεράσει το σοκ της απώλειας του τίτλου και την απογοήτευση που έχει ο γιος του. Πατέρας και γιος αγκαλιάζονται. Πόσο μεγάλη στιγμή.

.Την ίδια στιγμή ο Μαξ Φερστάπεν μιλώντας στην τηλεοπτική κάμερα, ως νέος παγκόσμιος πρωταθλητής πλέον, αποδίδει τα εύσημα στον ομόσταυλο του Σέρχιο Πέρες, λέγοντας πως είχε τεράστια συμβολή στο να στεφθεί παγκόσμιος πρωταθλητής.

.Στην συνέχεια καλείται να μιλήσει στην τηλεοπτική κάμερα ο Λιούϊς Χάμιλτον. Ο Βρετανός που λίγα λεπτά νωρίτερα είχε χάσει όλο τον…κόσμο από τα χέρια του, μιλάει κολακευτικά για τον σκληρό ανταγωνιστή του Μαξ Φερστάπεν λέγοντας πως είναι άξιος παγκόσμιος πρωταθλητής και του δίνει συγχαρητήρια.

.Και ενώ ο τρίτος σε αυτό το γκραν πριν, Κάρλος Σάινθ της Φεράρι κάνει δηλώσεις στην τηλεόραση, μία άλλη κάμερα συλλαμβάνει τον πατέρα του Φερστάπεν να αγκαλιάζεται με τον γιό του και νέο παγκόσμιο πρωταθλητή και να κλαίνε συγκινημένοι και αγκαλιασμένοι. Και λίγα μόλις λεπτά αργότερα, αμέσως μετά την απονομή και το ντουζ με τις σαμπάνιες, ο Φερστάπεν δηλώνει:’’ Πέρασαν από την σκέψη μου αστραπιαία πολλές στιγμές. Οι παιδικοί μου φίλοι που με ενίσχυαν, τα μέλη της ομάδας που με πίστεψαν αλλά και όταν ήμουν παιδί που ο πατέρας μου προσπαθούσε να με ενθαρρύνει.’’

Στιγμές μοναδικές που μόνο ο αθλητισμός ίσως μας δίνει. Διδάγματα για τους νέους αθλητές, για τα παιδιά αλλά και για κάθε πατέρα. Όσο για τον αγώνα; Συναρπαστικός όσο λίγοι στην ιστορία. Ίσως το καλύτερο πρωτάθλημα των τελευταίων 20 χρόνων.



Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροClinical Research Conference 2021 9 Δεκεμβρίου2021, LiveOn Digital Event «Οι κλινικές μελέτες μετά την πανδημία».
Επόμενο άρθροΤo νέο αναψυκτικό Schweppes με γεύση ρόδι μόλις κυκλοφόρησε και δίνει νέο δροσιστικό χαρακτήρα σε κάθε στιγμή απόλαυσης!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ