Διεθνής απόφαση Ε.Ε.:Πλήρης αναγνώριση δικαιωμάτων για ομόφυλα ζευγάρια και τα παιδιά τους ως οικογένειά

Σε μια απόφαση-σταθμό για το μέλλον, προχώρησε το Ανώτατο Ευρωπαικό Δικαστήριο, δίνοντας πλέον πλήρη δικαιώματα όσον αφορά την οικογένειά, στους γονείς του ίδιου φύλου, καθώς και στα παιδιά αυτών.

Οι οικογένειες που αποτελούνται από ομόφυλους γονείς θα αναγνωρίζονται πλέον με τον νόμο σε όλες τις χώρες της Ε.Ε., σύμφωνα με τη νέα απόφαση που πιστοποιεί την γονική αυτή σχέση και ενδέχεται να φέρει ένα σύνολο κοινωνικών αλλαγών σε πολλά κράτη-μέλη της. Πιο συγκεκριμένα, εφόσον μια χώρα που υπάγεται στην Ευρωπαική Ένωση αναγνωρίζει τα παραπάνω δικαιώματα, όλες οι υπόλοιπες θα είναι υποχρεωμένες να το κάνουν!

Αφορμή για τις παραπάνω θέσεις, οι οποίες είχαν τεθεί υπό συζήτηση εδώ και πολύ καιρό, αποτέλεσε η ιστορία της μικρής Σάρα από την Βουλγαρία, η οποία βρέθηκε ως έρμαιο ανάμεσα στις διαφορές της νομοθεσίας Βουλγαρίας- Ισπανίας επί του θέματος. Αρχικά, η Βουλγάρα Καλίνα Ιβάνοβα και η γεννημένη στο Γιβραλτάρ, Τζέινς Τζόουνς είναι και δύο μητέρες της Σάρα, η οποία γεννήθηκε στην Ισπανία το 2019. Οι βουλγαρικές αρχές αρνήθηκαν να δώσουν στο νεογέννητο κορίτσι πιστοποιητικό γέννησης, καθώς ο γάμος ομοφυλοφίλων και το σύμφωνο συμβίωσης δεν αναγνωρίζονται νομικά στη Βουλγαρία.

Με βάση τα παραπάνω, καθώς το παιδί δεν μπορούσε να έχει δύο μητέρες κατά τα νομικά πρότυπα της Βουλγαρίας, η στροφή πρός την ισπανική υπηκοότητα απορρίφθηκε κι εκείνη, αφού καμία από τις μητέρες-κηδεμόνες δεν την κατείχε. Εν κατακλείδει, το άτυχο παιδί κινδύνευε να μην γίνει αποδεκτό σε κανένα από τα κράτη της Ευρώπης ως νόμιμος πολίτης, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίσει ενδεχόμενο αποκλεισμό από φορείς που αφορούν την υγεία, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και την κοινωνική ασφάλιση. Μετά από μια μακροσκελή σειρά γεγονότων το δικαστήριο αποφάνθηκε η Σάρα να πάρει το βουλγαρικό διαβατήριο και να διαμείνει στην χώρα γέννησης της, την Ισπανία

«Αυτή είναι μια αληθινή απόδειξη ότι η ΕΕ είναι μια ένωση ισότητας και ανυπομονούμε να δούμε τις οικογένειες του ουράνιου τόξου να απολαμβάνουν το δικαίωμά τους στην ελεύθερη κυκλοφορία και άλλα θεμελιώδη δικαιώματα ισότιμα με οποιονδήποτε άλλον. Είναι σημαντικό η απόφαση να εφαρμοστεί άμεσα, όχι μόνο για Σάρα και την οικογένειά της, αλλά και για άλλες οικογένειες που αντιμετωπίζουν παρόμοιους αγώνες σε ολόκληρη την ΕΕ», δήλωσε συνοψίζοντας η Arpi Avetisyan, επικεφαλής στη ΜΚΟ ILGA-Europe, εκφράζοντας έτσι μια καταφανή άποψη επί του θέματος και φυσικά προσδίδοντας σημαντικές ελπίδες για τα ανθρώπινα δικαιώματα για το παρόν και το μέλλον της Ευρώπης.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροFormula 1: O Lewis Hamilton χρίστηκε ιππότης
Επόμενο άρθροΗ Mercedes απέσυρε την έφεση για το Grand Prix του Αμπου Ντάμπι

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ