Ο Στεφ Κάρι πέρασε στην πρώτη θέση τριπόντων στην ιστορία του ΝΒΑ

Στο Μάντισον Σκουέρ Γκάρντεν της Νέας Υόρκης ο 33χρονος πόιντ γκαρντ των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς έφτασε τα 2974 εύστοχα τρίποντα προσπέρασε τον Ρέι Άλεν και πέρασε στην κορυφή της λίστας

Το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του NBA έγραψε τα ξημερώματα της Τετάρτης (14/12) ο Στεφ Κάρι. Ο 33χρονος πόιντ γκαρντ των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς χρειαζόταν ένα τρίποντο για να ισοφαρίσει τον Ρέι Άλεν και δύο για να τον προσπεράσει μετά από τα 5/15 που είχε στον εκτός έδρας αγώνα με τους Ιντιάνα Πέισερς και η μοίρα ήθελε να πετύχει αυτό το σπουδαίο ρεκόρ στο Μάντισον Σκουέρ Γκάρντεν της Νέας Υόρκης, απέναντι στους ιστορικούς Νικς.

Έβαλε το πρώτο 63″ μετά από το τζάμπολ και το δεύτερο  στα 7:34 πριν από το τέλος της πρώτης περιόδου, με αποτέλεσμα και το γήπεδο να εκραγεί και αυτός να ξεσπάσει σε πανηγυρισμούς μαζί με τους συμπαίκτες του.

Ο 33χρονος μετά το ρεκόρ του πήγε στον πατέρα του και του έδωσε την μπάλα με την οποία έγραψε το τρίποντο Νο 2974.

Ο Κάρι χρειάστηκε 789 αγώνες κανονικών περιόδων (δεν μετρούν οι επιδόσεις των playoffs) για να γίνει ο παίκτης με τα περισσότερα τρίποντα στην ιστορία της Λίγκας, με τον Ρέι Άλεν να μετράει 2973 σε 1300 ματς με τους Μπακς, τους Σόνικς, τους Σέλτικς και τους Χιτ. Μάλιστα ο Ρέι Άλεν ήταν στο γήπεδο και  συνεχάρη τον Κάρι για το ρεκόρ.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΤεύχος 22, Δεκέμβριος 2021
Επόμενο άρθροΙσότητα φύλων: ενίσχυση της απασχόλησης και δίκαιες αμοιβές για τις γυναίκες

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ