Ζαούτης: 26 κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον στην Ελλάδα

O πρόεδρος του ΕΟΔΥΘεοκλής Ζαούτης ανακοίνωσε πως έχουν βρεθεί συνολικά 26 κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον στην Ελλάδα, μέχρι σήμερα. 

Μιλώντας σε εκδήλωση για την πανδημία, που πραγματοποιεί η Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ, ο κ. Ζαούτης ανέφερε ακόμη:

«Είναι ξεκάθαρη η συσχέτιση εμβολιαστικής κάλυψης και ιικού φορτίου. Η εικόνα θα ήταν πολύ καλή αν δεν είχε προκύψει η μετάλλαξη Όμικρον».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, τα περισσότερα από τα κρούσματα της Όμικρον δεν σχετίζονται με ταξίδι, γεγονός που δείχνει τη διασπορά, ενώ εντοπίζονται και σε Κρήτη και Λακωνία.

Ο κ. Ζαούτης συνέχισε λέγοντας πως γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών των κρουσμάτων και τόνισε την σημαντικότητα της τρίτης δόσης του εμβολίου.

Κατά τον ίδιο, τα συμπτώματα είναι παρόμοια με αυτή της γρίπης.

«Αναμένεται αύξηση κρουσμάτων από την μετάλλαξη Όμικρον. Όντως είναι πιο μεταδοτική και έχει απλωθεί σε πάνω από 90 κράτη και νομίζω πως μας λέει κάτι. Κράτη που έχουν διαφορετικές εικόνες όσον αφορά την ηλικία και την κάλυψη από εμβόλιο. Αυτό που εκκρεμεί ακόμα για να είναι πιο ξεκάθαρο είναι αν υπάρχει αυξημένη νοσηρότητα από αυτή τη μετάλλαξη. Εκεί φαίνεται πως μπορεί να συνδέεται με πιο ήπια συμπτώματα, αλλά δεν είναι ξεκάθαρη ακόμα η εικόνα για την Όμικρον», ανέφερε ακόμη.

«Αν δούμε κάπου πως αυξάνονται τα κρούσματα, αυτό ίσως είναι ένα σήμα πως εκεί αυξάνεται η Όμικρον», τόνισε ο κ. Ζαούτης.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ επισήμανε ότι «σκοπός με την Όμικρον είναι να καθυστερήσουμε την εξάπλωση της Όμικρον και να προλάβουμε να εμβολιαστούμε. Πώς γίνεται αυτό; Ιχνηλάτηση. Αυξημένα τεστ στις περιοχές που βλέπουμε αυξημένα νούμερα κρουσμάτων. Και γνωρίζουμε ήδη πως η τρίτη δόση επαναφέρει την αποτελεσματικότητα του εμβολίου σχεδόν στα επίπεδα που είχαμε απέναντι από τη Δέλτα».

Πηγή : cnn.gr


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΣταυρούλα Αραμπατζόγλου,Ηθοποιός «Το να συνεχίσουμε να ζούμε είναι η μόνη απάντηση που μπορούμε να δώσουμε σε ό,τι μας φοβίζει αυτή την περίοδο»
Επόμενο άρθροΟι καινούριες οθόνες για επαγγελματίες UltrafineOLEDPro της LG θέτουν νέα πρότυπα στην ποιότητα της εικόνας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ