Απαλλαγή τελών κινητής και καρτοκινητής τηλεφωνίας για νέους: Αίτηση μέσω mobilefees.gov.gr

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για μηδενικά τέλη κινητής και καρτοκινητής τηλεφωνίας που αφορούν τους νέους, ηλικίας 15-29 ετών, μέσω της ιστοσελίδας mobilefees.gov.gr

Είναι δυνατόν πλέον, για όλους τους νέους, χρήστες κινητής ή καρτοκινητής που υπάγονται στο ηλικιακό εύρος που αναφέρεται παραπάνω, εφόσον μπούν στην αναγραφόμενη ηλεκτρονική διεύθυνση, να απαλλαγούν τελείως από τα τέλη, αφού δηλώσουν το Μητρώο Δικαιούχων Απαλλαγής Τελών Συνδρομητών Κινητής Τηλεφωνίας και Καρτοκινητής Τηλεφωνίας (Μη.Δ.Α.Τε.).

Η διαδικασία είναι ιδιαίτερα απλή, καθώς η εγγραφή στο Μητρώο γίνεται με την δήλωση του ΑΜΚΑ του αριθμού κινητού του δικαιούχου και του παρόχου στον οποίο λειτουργεί ο αριθμός κινητού τηλεφώνου.

Η είσοδος στο σύστημα γίνεται με τους κωδικούς Taxisnet, είτε του δικαιούχου εάν είναι ενήλικος, είτε εκείνου που έχει την επιμέλεια του δικαιούχου, αν είναι ανήλικος (15-17). Όσοι δεν διαθέτουν κωδικό Taxisnet, μπορούν να απευθύνουν στο αρμόδιο Κ.Ε.Π. για να εγγραφούν επιτυχώς στο Μητρώο, κάνωντας αίτηση από 20 Ιανουαρίου.

Αφού η αίτηση γίνει δεκτή, ο δικαιούχος δεν χρειάζεται να προβεί σε καμία επιπλέον ενέργεια, καθώς ο πάροχος θα ενημερωθεί, ενώ εάν πραγματοποιηθεί αλλαγή εταιρίας κινητής τηλεφωνίας, ο καινούργιος πάροχος ενημερώνεται εκ νέου. Τέλος, οι δικαιούχοι οι οποίοι συμπληρώνουν το 29ο έτος της ηλικίας τους, θα υφίστανται διακόπη της απαλλαγής τελών αυτόματα.

Ο κάθε δικαιούχος έχει δικαίωμα να καταχωρήσει έναν αριθμό, ωστόσο, έχει την δυνατότητα σε περίπτωση που αλλάξει αριθμό, να ακυρώσει την αίτηση και να δημιουργήσει μια καινούργια για τον επόμενο. Προς αποφυγή των μαζικών αιτήσεων, η δυνατότητα εγγραφής στο Μητρώο θα δίνεται σταδιακά, ξεκινώντας από τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022, με βάση το καταληκτικό ψηφίο του ΑΦΜ του αιτούντος, με τον εξής τρόπο:

  • 10 Ιανουαρίου 2022: ενεργοποίηση ΑΦΜ με καταληκτικό ψηφίο 0
  • 11 Ιανουαρίου 2022: ενεργοποίηση ΑΦΜ με καταληκτικό ψηφίο 1
  • 12 Ιανουαρίου 2022: ενεργοποίηση ΑΦΜ με καταληκτικό ψηφίο 2
  • 13 Ιανουαρίου 2022: ενεργοποίηση ΑΦΜ με καταληκτικό ψηφίο 3
  • 14 Ιανουαρίου 2022: ενεργοποίηση ΑΦΜ με καταληκτικό ψηφίο 4
  • 15 Ιανουαρίου 2022: ενεργοποίηση ΑΦΜ με καταληκτικό ψηφίο 5
  • 16 Ιανουαρίου 2022: ενεργοποίηση ΑΦΜ με καταληκτικό ψηφίο 6
  • 17 Ιανουαρίου 2022: ενεργοποίηση ΑΦΜ με καταληκτικό ψηφίο 7
  • 18 Ιανουαρίου 2022: ενεργοποίηση ΑΦΜ με καταληκτικό ψηφίο 8
  • 19 Ιανουαρίου 2022: ενεργοποίηση ΑΦΜ με καταληκτικό ψηφίο 9.

Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΑτύχημα με μαχητικό αεροσκάφος F16 – Σώοι οι πιλότοι
Επόμενο άρθροΣαν σήμερα 10 Ιανουαρίου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ