Εμβολιασμός παιδιών κατά του Covid-19 : Σαφείς οι οδηγίες των γιατρών

Ή Πανελλήνια Ομοσπονδία Ελευθεροεπαγγελματιών παιδιάτρων δίνει σαφείς οδηγίες στους γονείς. Οι γονείς των οποίων τα παιδιά παρουσιάζουν συμπτώματα λοίμωξης (πυρετό, βήχα, συνάχι, εμετούς ή διάρροιες) ή έστω απλής αδιαθεσίας, θα πρέπει να συμβουλευτούν τον παιδίατρο τους πριν επιλέξουν να εμβολιαστεί το παιδί τους κατά του Covid-19.

Οι γιατροί εφιστούν την προσοχή των γονέων μετά το άνοιγμα των σχολείων, καθώς η αύξηση της κινητικότητας του πληθυσμού των παιδιών ενδέχεται να υποστεί μεγάλο ποσοστό γρίπης ή αναπνευστικών λοιμώξεων

Τα παιδιά τα οποία παρουσιάζουν πυρετό την ημέρα του εμβολιασμού ή έως και 2 μέρες νωρίτερα, γίνεται ξεκάθαρο πως οι γονείς τους θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τον γιατρό τους και τα ίδια να εξεταστούν άμεσα πριν κάνουν το εμβόλιο.

«Δεν είναι λίγες οι φορές που ένας βήχας μπορεί να είναι αποτέλεσμα βρογχίτιδας ή πνευμονίας, ή ακόμα και μόλυνσης με την παραλλαγή όμικρον του κορονοϊού», επισημαίνουν οι γιατροί, ενώ παράλληλα καταλήγουν στο αποτέλεσμα πως το εμβόλιο είναι ασφαλές για τα μικρά παιδιά, λέγοντας: «Εμβολιάστε τα παιδιά σας κατά της Covid-19. Το εμβόλιο της Pfizer στα παιδιά έχει αποδειχθεί ασφαλές και πολύ αποτελεσματικό»,


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΣτο 83% το ποσοστό των εμβολιασμένων ή δυνητικά εμβολιασμένων
Επόμενο άρθροΜίνα Γκάγκα: Κανονικό το Πάσχα – Κρούσματα όπως εκείνα της γρίπης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ