Για τρία χρόνια εκτός Australian Open ο Νόβακ Τζόκοβιτς – Μόνο με εμβόλιο σε Grand Slam

djoko-ban

Το τριμελές ομοσπονδιακό δικαστήριο έδειξε την… πόρτα της εξόδου από την Αυστραλία στον Νόβακ Τζόκοβιτς. Όπως όμως φαίνεται, το Νο 1 στην παγκόσμια κατάταξη θα απουσιάσει για αρκετά χρόνια από το Australian Open.

Μετά την απέλαση του Τζόκοβιτς, οι φίλοι του Τζόκοβιτς, αλλά και ο χώρος του τένις περίμενε να ξεκαθαρίσει, εάν θα τεθεί σε ισχύ η διάταξη που προβλέπει πως ο εννιά φορές κατακτητής το Australian Open δεν θα μπορεί να επιστρέψει στη χώρα για μια τριετία.

Σε δηλώσεις της στο “Today Show”, η Υπουργός Εσωτερικών της Αυστραλίας, Κάρεν Άντριους, επιβεβαίωσε το “εφιαλτικό” αυτό σενάριο για τον κάτοχο 20 Grand Slam τίτλων.

“Η βίζα του ακυρώθηκε από τον Υπουργό Hawke και η ακύρωση αυτή νομιμοποιήθηκε από το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο, ως εκ τούτου έχει επιβληθεί απαγόρευση εισόδου για 3 χρόνια”, εξήγησε η Άντριους. Εάν δεν αλλάξει κάτι, οι προπονήσεις του Νόβακ Τζόκοβιτς στην “Rod Laver Arena” -περιμένοντας την απόφαση των Αυστραλιανών- θα είναι οι τελευταίες εικόνες που θα έχουν με τον Σέρβο στη “χώρα των καγκουρό” για τα επόμενα τρία χρόνια.

Όσον αφορά τα άλλα Grand Slam, το φετινό Roland Garros είναι προγραμματισμένο να κάνει… πρώτο σερβίς στις 22 Μαΐου. Αυτή τη στιγμή όμως -και αν δεν αλλάξει κάτι- η ενημέρωση της υπουργού Αθλητισμού της Γαλλίας θέτει εκτός και του συγκεκριμένου Grand Slam τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Η γαλλική βουλή πέρασε νομοσχέδιο με το οποίο αυστηροποιούνται τα μέτρα, κάνοντας τον πλήρη εμβολιασμό να γίνεται απαραίτητος για την είσοδο σε πολλούς χώρους, μεταξύ αυτών και οι αθλητικοί.

“Το πιστοποιητικό εμβολιασμού υπερψηφίστηκε. Μόλις τεθεί σε εφαρμογή ο νόμος, θα γίνει υποχρεωτικό για την είσοδο σε δημόσια κτίρια όπου ήδη ζητείται πιστοποιητικό (στάδια, θέατρα) για όλους τους θεατές, τους συμμετέχοντες, Γάλλους ή αλλοδαπούς επαγγελματίες. Ευχαριστώ το αθλητικό κίνημα για τη δουλειά στο να πειστούν οι τελευταίοι, λίγοι ανεμβολίαστοι. Θα εργαστούμε μαζί για να γίνουμε πρέσβεις αυτών των μέτρων σε διεθνές επίπεδο”, έγραψε η υπουργός της Γαλλίας σε “τιτίβισμα” της.

Αυτή τη στιγμή, ο εμβολιασμός μοιάζει… μονόδρομος για τον Νόβακ Τζόκοβιτς, εάν θέλει να λάβει μέρος στα Major τουρνουά. Το “κυνήγι” του 21ου Grand Slam τροπαίου πιθανότατα θα πάρει ακόμα μεγαλύτερη παράταση. Ο Σέρβος αναμένεται να λείψει από τρία συνολικά Australian Open, ενώ σύμφωνα και με όσα ισχύουν σε ΗΠΑ και Μεγάλη Βρετανία, για να μπει κάποιος στις συγκεκριμένες χώρες θα πρέπει να είναι πλήρως εμβολιασμένος.

Αυτό σημαίνει πως -υπό τις παρούσες πάντα συνθήκες- ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν μπορεί να αγωνιστεί στο Wimbledon και στο US Open. Φυσικά, στις ΗΠΑ υπάρχουν και τουρνουά Masters 1000, όπως το Indian Wells, του Μαϊάμι και του Σινσινάτι (θα τα χάσει και αυτά).


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΚύπελλο Ελλάδας, Παναιτωλικός – Ολυμπιακός 2-1: Νίκη με ανατροπή
Επόμενο άρθροΘάνατος από COVID-19 ή με COVID-19;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ