Νέα πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η Ρομπέρτα Μετσόλα. Ανάμεσα στους αντιπροέδρους η Εύα Καΐλή και ο Δημήτρης Παπαδημούλης

Η Ρομπέρτα Μετσόλα εξελέγη νέα πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με 458 ψήφους. Η νέα Πρόεδρος σήμερα γίνεται 43 ετών. Προέρχεται από την Μάλτα και ανήκει στην πολιτική ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ). Κατά την ομιλία της πριν από την ψηφοφορία αναφέρθηκε στην απώλεια του Νταβίντ Σασόλι κάνοντας λόγο για έναν «πρωταθλητή της Ευρώπης». «Το κοινοβούλιο μας είναι το καλύτερο παράδειγμα της Ευρώπης» τόνισε.

Η ίδια σημείωσε ότι «το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρέπει να έχει πραγματικά ηγετικό ρόλο. Το δικό μας είναι ένα ίδρυμα μοναδικό στον κόσμο. Πρέπει να το ενισχύσουμε. Δεν μπορούμε να φοβόμαστε τη μεταρρύθμιση. Το επόμενο κομμάτι της θητείας θα έχει ένα παράθυρο ευκαιρίας για να γίνει το Κοινοβούλιό μας πιο σύγχρονο, πιο αποτελεσματικό και πιο αποδοτικό. Πρέπει να αδράξουμε την ευκαιρία για να διασφαλίσουμε ότι είμαστε σε θέση να εκπληρώσουμε τον ρόλο μας στην εκπροσώπηση των πολιτών, στον έλεγχο, στη διερεύνηση, στη νομοθεσία».

Η Εύα Καϊλή αναδείχθηκε μία εκ των 14 αντιπροέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, από τον πρώτο γύρο της ψηφοφορίας, συγκεντρώνοντας 454 ψήφους από τους 690 συνολικούς ψήφους. Έρχεται πέμπτη στην κατάταξη σε αριθμό ψήφων. Τις περισσότερους ψήφους μεταξύ των εκλεγμένων αντιπροέδρων συγκέντρωσε ο Όθμαρ Κάρας (ΕΛΚ, Αυστρία) με 536 ψήφους. Ακολουθούν η Πίνα Πιτσιέρνο (Σοσιαλιστές, Ιταλία) με 527 ψήφους, o Πέδρο Σίλβα Περέιρα (Σοσιαλιστές, Πορτογαλία ) με 517 ψήφους και η Έβα Κόπας (ΕΛΚ, Πολωνία) με 467 ψήφους. Συνολικά από τον πρώτο γύρο της ψηφοφορίας αναδείχθηκαν 9 αντιπρόεδροι. Θα ακολουθήσει ο δεύτερος γύρος της ψηφοφορίας που θα αναδείξει και τους υπόλοιπους αντιπροέδρους.

O ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης έλαβε 299 ψήφους στον πρώτο γύρο.

Για τέταρτη συνεχόμενη φορά επανεκλέχτηκε στην θέση του αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Δημήτρης Παπαδημούλης. Ο Έλληνας ευρωβουλευτής, που προτάθηκε ομόφωνα από το προεδρείο της Ευρωομάδας της Αριστεράς για τη θέση του αντιπροέδρου, συγκέντρωσε 492 θετικές ψήφους επί συνόλου 658 έγκυρων ψηφοδελτίων (ποσοστό 74,77%).

Μετά την επανεκλογή του, ο Δημ. Παπαδημούλης δήλωσε:

«Ευχαριστώ θερμά τους ευρωβουλευτές που με τίμησαν και πάλι με την εμπιστοσύνη τους, με μια μεγάλη πλειοψηφία, από ένα ευρύ πολιτικό φάσμα.

Νοιώθω ιδιαίτερη ικανοποίηση γιατί δυο από τους δεκατέσσερις αντιπροέδρους είναι από την Ελλάδα. Συγχαίρω την Εύα Καϊλή για την εκλογή της και προσβλέπω σε μια εποικοδομητική συνεργασία για το καλό της πατρίδας μας”.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΗ ΠτΔ μοίρασε φαγητό σε άστεγους στο λιμάνι του Πειραιά
Επόμενο άρθροΑνοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τα αντιικά χάπια για την Covid-19

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ