Ο τσάμπα μάγκας , ο δήθεν άντρας και η ψυχή της Γεωργίας

Του Περικλή Στέλλα


Η Γεωργία «ανάγκασε» τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα, να επέμβει παραγγέλνοντας στον διευθύνοντα την Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης Άγγελο Καμηλάρη, να εποπτεύσει ο ίδιος του ανακριτικού έργου στην υπόθεση της 24χρονης, έτσι ώστε να γίνει σε βάθος έρευνα, όπως επιτάσσει «η βαρύτητα και η σοβαρότητα της ποινικής απαξίας των αναφερομένων-καταγγελλόμενων»!

Και θα βοηθήσει και άλλες γυναίκες. Έβγαλε το πρόσωπο της ψάχνοντας μάρτυρες από εκείνη τη βραδιά. Και όχι μόνο από τότε. Θέλει όποια γυναίκα έχει υποστεί το ίδιο, αλλά δεν μίλησε, «θάβοντας» μέσα της τον πόνο, να μιλήσει κι αυτή. Και όπως ανέφερε ο δικηγόρος της έχει στα χέρια του δυο νέες καταγγελίες από γυναίκες οι οποίες βιάστηκαν με τον ίδιο τρόπο, μία το 2016 και μία το 2018.

Ήταν 12 ώρες μόνη της σε ένα αστυνομικό τμήμα, ο δικηγόρος του ανθρώπου που κατήγγειλε για τον βιασμό της την τραμπούκιζε, της είπαν να μείνει άπλυτη για τρεις ημέρες μέχρι να την εξετάσει ιατροδικαστής κι όμως δεν δίστασε, δεν φοβήθηκε.

Υποστηρίζουν πολλοί σήμερα πως η Γεωργία δεν είναι μόνη της και πρέπει να το γνωρίζει πια. Το κύμα συμπαράστασης, όλοι αυτοί που ζητούν την δικαίωσή της είναι πάρα πολλοί. Όχι δεν είναι έτσι. Η Γεωργία είναι μόνη της. Εντελώς μόνη της. Αποφάσισε και είναι η μοναδική λίγες ώρες μετά το περιστατικό ,που βγήκε μπροστά και έδειξε το πρόσωπο της. Να βγει μπροστά σε όλη την κοινωνία να υπερασπιστεί την ψυχή και το κορμί της. Και κυριολεκτώ. Διότι αυτά και πολλά άλλα συμβαίνουν καθημερινά. Φτηνές τηλεπερσόνες και νεόπλουτοι και νεόπλουτες ντεμέκ δημοσιογράφοι, «ξεπλένουν» τους βιαστές, τους απατεώνες και τους ανήθικους, ένα κορίτσι θαρραλέο, χωρίς να ντρέπεται γι’ αυτό που συνέβη και χωρίς να φοβάται ίσως την δύναμη των ανθρώπων που εμπλέκονται στην υπόθεσή της βγήκε να μιλήσει. Έδειξε το πρόσωπό της, στάθηκε μπροστά σε μια κάμερα και είπε όλα όσα βίωσε. Αλλά η κοινωνία σε όλα τα επίπεδα κοιμάται συνειδητά. Όταν βγαίνει η κάθε Γεωργία, όλοι δείχνουν τότε την ευαισθησία τους και εκφράζουν αγάπη, συμπόνοια και συμπαράσταση.

Η Σοφία η Μπεκατώρου μια χαρά το είχε πει. Πως ο Γολγοθάς της θα ξεκινήσει όταν τα φώτα της δημοσιότητας θα σβήσουν. Η Γεωργία θα το καταλάβει αυτό. Ένα τεράστιο μπράβο για το μεγαλείο της ψυχής της να βγει μπροστά και να το καταγγείλει. Έχοντας χάσει μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα πατέρα, μητέρα και σύντροφο.Η υποκρισία όμως της κοινωνίας είναι τόσο εξώφθαλμη που το αντιλαμβάνεσαι αμέσως από τη στάση των μέσων ενημέρωσης, όχι όλων, που δεν προβάλλουν καν το θέμα.

Η Γεωργία δείχνει το μεγαλείο της ψυχής της και αποδεικνύει την δύναμη που έχει μέσα της. Η κοινωνία, όλοι μας, εγώ, εσύ και όλοι έχουμε χρέος να την βοηθήσουμε, σαν να είναι το δικό μας παιδί, σαν είναι η αδελφή μας. Η κοινωνία των βιαστών,των ανήθικων και των αλητών θριαμβεύει. Πρέπει να την σταματήσουμε αυτή την κατηφόρα. Ο τσάμπα μάγκας επειδή έχει τα λεφτά του μπαμπά, ο δήθεν άντρας και δήθεν γκόμενος μας απειλεί με την ανοχή της εξουσίας και της δικαιοσύνης που όλο και περισσότερο χάνει την όραση της.



Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΚυρ. Μητσοτάκης: Από 1η Μαΐου η δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού
Επόμενο άρθροΣελφ τεστ στα σχολεία: 6.364 θετικά κατά τη διάρκεια του 3ου οριζόντιου εβδομαδιαίου ελέγχου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ