Τραμπ και Μπάιντεν : το “φαίνεσαι” και το “είναι” ως προς τα ελληνικά συμφέροντα

Της Δρ. Άννας Κωνσταντινίδου*


Ο Τραμπ ήταν επιχειρηματίας και ως επιχειρηματίας γνώριζε τις δύο ιδιότητες που είχε κατά τη διάρκεια της θητείας του, χωρίς στην πραγματικότητα και όπως αποδείχτηκε τελικά, να τις μπερδεύει. Ο Μπάιντεν είναι επαγγελματίας πολιτικός, και εκτός των άλλων ένας πολιτικός που εκ των πραγμάτων θα εφαρμοζε την πολιτική της Κυβέρνησης, στην οποία ήταν αντιπρόεδρος, ως συνέχεια αυτής (αφού τα περισσότερα νομοσχέδια εξωτερικής πολιτικής και κυρίως για τη ΝΑ Μεσόγειο αυτός τα είχε επεξεργαστεί) … Τελικά ποιο είναι το πιο επικίνδυνο;;;; Το φαίνεσθαι ή το είναι;;;;

Λίγο πριν τις εκλογές στο αμερικανικό Κράτος, είχα γράψει ένα άρθρο στον Ελεύθερο Τύπο, γιατί η πλειονότητα των Δημοκρατικών Προέδρων, παρά το φαινεσθαι, δεν ήταν κοντά στα ζητήματα της Ελλάδας (ούτε ως προς το πρίσμα της σύγκλισης) . Και φυσικά δεν είναι δυνατόν να περιμένουμε μία υπερδύναμη να αλλάξει τα συμφέροντά της για κάποιο άλλο κράτος (!!!!), όμως η Ελλάδα, όπως αυτήν την στιγμή πράττει το Ισραήλ, οφείλει να κρίνει το οτιδήποτε στη βάση και μόνο των δικών της συμφερόντων με σκοπό την επιβίωση.

Ο Τραμπ προστάτευε την Τουρκία στο βαθμό που δεν θα θίγονταν οι επιχειρήσεις του που διατηρούσε στο συγκεκριμένο κράτος από την επικείμενη, οικονομική κρίση που διαφαινόταν ότι θα περιέλθει το τουρκικό κράτος. Όμως ας μην ξεχνάμε ότι τα πιο σκληρά νομοσχέδια για το τουρκικό κράτος ήρθαν στο Κογκρέσο και ψηφίστηκαν κατά τη διάρκεια της θητείας του Τραμπ (τόσα όσα δεν είχαν ψηφιστεί εναντίον της Τουρκίας, εδώ και 40 και πλέον χρόνια) .

Αυτό για την Ιστορία και κυρίως τώρα, που ο “Μπαϊντενόπουλος” συμπεριφερεται (και φυσικά αναμενόμενο) ως “Μπαϊντένογλου” ….


*Η Δρ Άννα Κωνσταντινίδου είναι Ιστορικός – Διεθνολόγος, Διδάκτωρ Δημοσίου Δικαίου & Πολιτικής Επιστήμης της Νομικής Σχολής ΑΠΘ, Επιστημονική Συνεργάτιδα ΑΠΘ (Νομικής Σχολής και Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ), Εξωτερική Συνεργάτιδα της Ανώτατης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου (ΑΔΙΣΠΟ) και της Σχολής Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ)


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΑλ.Τσίπρας: Ο βασικός υπεύθυνος του χάους, ο κ. Μητσοτάκης, απών, οι υπουργοί του ρίχνουν την ευθύνη οπουδήποτε αλλού
Επόμενο άρθροΣυνεχίζονται οι επιχειρήσεις του στρατού, της πυροσβεστικής και της αστυνομίας για τον απεγκλωβισμό των οδηγών από τους δρόμους

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ