Thess INTEC :Μνημόνιο συνεργασίας με ισραηλινούς φορείς καινοτομίας, τεχνολογίας και έρευνας

Το μνημόνιο συνεργασίας αφορά τη μεταφορά τεχνογνωσίας μεταξύ των πλευρών, τη σύμπραξη ελληνικών, ισραηλινών και διεθνών επιχειρήσεων

Νέα εποχή στις ερευνητικές και επιχειρηματικές σχέσεις της Ελλάδας και του Ισραήλ σηματοδοτεί το τριμερές Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU), που υπέγραψαν χθες, στην Μπερσέβα του Ισραήλ, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του τεχνολογικού πάρκου 4ης γενιάς της Θεσσαλονίκης «Thess INTEC AE», Νίκος Ευθυμιάδης, ο πρόεδρος του Πανεπιστημίου Ben Gurion, Ντανιέλ Χάμοβιτς (Daniel Chamovitz), μέλος της διοίκησης του «Gav Yam Negev Advanced Technologies Park» και ο διευθύνων σύμβουλος του κέντρου καινοτομίας «Basecamp», Uzy Zwebner. Παρών στην τελετή της υπογραφής ήταν ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας, καθώς επίσης και ο επικεφαλής Οικονομικών και Εμπορικών Σχέσεων (ΟΕΥ) της ελληνικής πρεσβείας στο Τελ Αβίβ, Νικόλαος Χριστοδουλίδης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Thess INTEC, το μνημόνιο συνεργασίας αφορά στη μεταφορά τεχνογνωσίας μεταξύ των πλευρών, στη σύμπραξη ελληνικών, ισραηλινών και διεθνών επιχειρήσεων, που συνεργάζονται με τα δύο τεχνολογικά πάρκα, στην κάλυψη θέσεων εργασίας έντασης γνώσης, που θα δημιουργήσουν όσες ισραηλινές και πολυεθνικές εταιρίες θα εγκατασταθούν στο Thess INTEC, καθώς και στη δικτύωση του Πανεπιστημίου Ben Gurion με την ελληνική ακαδημαϊκή και ερευνητική κοινότητα.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας ομάδας στελεχών του Τhess INTEC στο Ισραήλ πραγματοποιήθηκαν πολλές συναντήσεις με εκπροσώπους εταιριών τεχνολογίας και καινοτομίας, επενδυτικών funds, παραγωγικών μονάδων και κρατικών φορέων, θέτοντας -σύμφωνα με την ανακοίνωση- τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του Κέντρου Καινοτομίας και Τεχνολογίας Θεσσαλονίκης σε νέες βάσεις.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΝ. Μηταράκης υπερ της υποστήριξης των Ουκρανών εκτοπισμένων
Επόμενο άρθροΠεριφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Νέες αγορές – στόχοι και στα Βαλκάνια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ