Bloomberg: Εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο θα ανακοινώσουν οι ΗΠΑ

Εμπάργκο στην εισαγωγή ρωσικού πετρελαίου αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με το Bloomberg.

Το εμπάργκο θα περιλαμβάνει ρωσικό πετρέλαιο, υγροποιημένο φυσικό αέριο και άνθρακα, σύμφωνα με δύο πηγές, που μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας. Η απόφαση ελήφθη σε συνεννόηση με τους ευρωπαίους συμμάχους, οι οποίοι εξαρτώνται περισσότερο από τις ΗΠΑ στη ρωσική ενέργεια, είπε άλλο πρόσωπο.

Το αέριο και το πετρέλαιο της Ρωσίας είχαν μέχρι στιγμής απαλλαγεί ως επί το πλείστον από κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τις ΗΠΑ και τις ευρωπαϊκές χώρες, λόγω ανησυχίας για τις οικονομικές επιπτώσεις, ιδιαίτερα στην Ευρώπη, η οποία έχει μεγαλύτερη εξάρτηση από το ρωσικό πετρέλαιο και, ειδικότερα, το φυσικό αέριο. Το φυσικό αέριο από τη Ρωσία αντιπροσωπεύει το ένα τρίτο της ευρωπαϊκής κατανάλωσης ορυκτών καυσίμων.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΤουριστική επικοινωνία στην Ελλάδα.
Επόμενο άρθροΥπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ ΑΠΘ και ΧΑΝΘ: Ενισχύονται οι δεσμοί των δύο ιστορικών φορέων της πόλης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ