Ζελένσκι στο αμερικανικό Κογκρέσο: Έχω ένα όραμα, να προστατευθούν τα σύνορά μας – Κάντε περισσότερα

Έκκληση στους Αμερικανούς να συμπαρασταθούν στην Ουκρανία απηύθυνε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσικι, στην ομιλία τους προς το αμερικανικό Κογκρέσο. Μάλιστα, κάλεσε τους Αμερικανούς να θυμηθούν την 11η Σεπτεμβρίου, λέγοντας πως η χώρα του ζει κάτι παρόμοιο. Επανέλαβε το αίτημα για την ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Ουκρανία, λέγοντας: «Είναι πολύ αυτό που ζητάμε;».

Ο Ζελένσκι ευχαρίστησε τον αμερικανικό λαό και τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν για όλα όσα έχουν προσφέρει στην Ουκρανία, για να την βοηθήσουν να πολεμήσει την Ρωσία. Μάλιστα, χρησιμοποίησε στην ομιλία του την ιστορική φράση του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ «I have a dream», λέγοντας ότι έχει όραμα να προστατευθούν οι ουρανοί της της Ουκρανίας. «Σας είμαι ευγνώμων για το ψήφισμα που έχει αναγνωρίσει διαπραχθέντα εγκλήματα» είπε και πρόσθεσε: «Στην σκοτεινότερη στιγμή για την Ιστορία της χώρας μας και της Ευρώπης σας ζητώ να κάνετε περισσότερα, κάθε εβδομάδα να επιβάλλονται νέες, περισσότερες κυρώσεις» είπε.

Ο Ζελένσκι έχει απευθύνει ομιλίες και στα κοινοβούλια Βρετανίας και Καναδά. Μάλιστα, στην ομιλία του στο Λονδίνο είχε παραφράσει ομιλία του Ουίνστον Τσόρτσιλ στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο λέγοντας: «Δεν θα τα παρατήσουμε και δε θα χάσουμε. Θα πολεμήσουμε μέχρι τέλους από θαλάσσης και από αέρος. Θα εξακολουθήσουμε να πολεμάμε για τη γη μας ανεξαρτήτως κόστους. Θα πολεμήσουμε στα δάση, τα χωράφια, τους δρόμους».

Προηγούμενο άρθροΤο παγκόσμιο θέατρο του παραλόγου
Επόμενο άρθροΗ UEFA επιβεβαίωσε την υποψηφιότητα της Ρωσίας για το Euro 2028

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ