Ο Πογέτ συνθέτει ιδανικό σχήμα και νοοτροπία, αλλά…

του Περικλή Στέλλα

Εικόνα ανάλογη αυτής που είχαν οι διεθνείς μας ποδοσφαιριστές στο πρώτο ημίχρονο στο Βουκουρέστι με τους Ρουμάνους, θέλει να έχει διαχρονικά η εθνική μας ομάδα, ο νέος τεχνικός Γουστάβο Πογέτ. Πρέσινγκ ψηλά, πίεση σε όλους τους χώρους, κοντά οι γραμμές, σωστό αμυντικό και επιθετικό transition είναι στοιχεία που θέλει να περάσει ο Ουρουγουανός, παράλληλα με τη νοοτροπία νικητή. Ο στόχος του είναι τα 45 λεπτά να γίνουν 60 στην πίεση αν και αυτό προϋποθέτει εξαιρετική φυσική κατάσταση.

Όπως έχει δηλώσει από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την εθνική μας ομάδα, ο Πογέτ, θέλει νίκες ακόμα και στα φιλικά. Τον ενδιαφέρουν οι επιτυχίες παράλληλα με την αγωνιστική βελτίωση, διότι έτσι χτίζεται το μέταλλο και δημιουργείται ο χαρακτήρας κάθε ομάδας. Το στοίχημα του Πογέτ είναι η Εθνική να αποκτήσει σκληράδα και να θυμίσει τις καλές εποχές που αποτελούσε πονοκέφαλο για κάθε αντίπαλο.

Η αλήθεια είναι ότι το 4-3-3 και τα πρόσωπα που επέλεξε ο Πογέτ να εφαρμόσει αυτό το 4-3-3 στο φιλικό με την Ρουμανία ταιριάζουν εξαιρετικά στην εθνική μας ομάδα. Ο Πογέτ είναι πολύ καλός προπονητής, αλλά το κυριότερο και απολύτως θετικό φυσικά, είναι πως σε αντίθεση με τον προκάτοχο του, δεν συνεργάζεται και δεν επηρεάζεται με τους ατζέντηδες. Και ο καθένας καταλαβαίνει νομίζω. Απλά ο Πογέτ, σχεδόν με το ξεκίνημα του ίσως να αντιμετωπίσει σημαντικό πρόβλημα και να ναυαγήσει το έργο του προτού καν να ολοκληρωθεί. Και αυτό διότι, κανείς δεν ξεχνά πως η διοίκηση της ΕΠΟ που τον επέλεξε, όπως όλα δείχνουν, σε λίγο καιρό θα πάει σπίτι της, με όλα όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα. Με την λύσσα της κυβέρνησης να την κάνει πέρα, με τις παράνομες αποφάσεις, έτσι τουλάχιστον κρίθηκαν από το διαιτητικό δικαστήριο, με την ολιστική μελέτη, αλλά και με τους παράγοντες που θέλουν να πάρουν τα ηνία και τον έλεγχο της ομοσπονδίας. Και θα είναι λυπηρό, διότι ο νέος τεχνικός της εθνικής μας μπορεί να επαναφέρει την εθνική και πάλι σε κορυφαίο επίπεδο. Αλλά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν άλλαξε ποτέ τίποτα. Όλα στο πόδι, παράγοντες χωρίς γνώση και ικανότητα, λάθη τραγικά σε όλα τα επίπεδα αι κανείς δεν θέλει να τα αλλάξει.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Παγετός στην Αττική, χιονίζει στα βόρεια πρόαστια
Επόμενο άρθροΘάνος Πλεύρης: Προαναγγέλλει μείωση των self test στα σχολεία – Σήμερα συνεδριάζει η επιτροπή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ