Παρουσίαση του βιβλίου «Ένας Κύπριος αγνοούμενος στις Στράτες της Σμύρνης» της Τέρψας Αγαθοκλέους Παπακώστα στην Πάφο

Tο CDA College σε συνεργασία με τις Εκδόσεις ΓΕΡΜΑΝΟΣ διοργανώνουν στην Πάφο εκδήλωση για την παρουσίαση του ιστορικού μυθιστορήματος «Ένας Κύπριος αγνοούμενος στις στράτες της Σμύρνης» της Τέρψας Αγαθοκλέους Παπακώστα.

Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει την Τετάρτη 13 Απριλίου και ώρα 18:00, στις εγκαταστάσεις του CDA College.

Το βιβλίο θα παρουσιάσει ο εκπαιδευτικός Δημήτρης Μικελλίδης, ενώ συμμετέχει και η φιλόλογος Μαριλένα Αλεξάνδρου. Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης και θα συντονίσει η Δημοσιογράφος Καρολίνα Κυπριανού.

Στο βιβλίο της Τέρψας Αγαθοκλέους Παπακώστα, μια επίσκεψη στο κάστρο του Αγίου Ιλαρίωνα στον Πενταδάκτυλο της κατεχομένης Κύπρου, από έναν καταδρομέα που πολέμησε εκεί κατά τα γεγονότα της τουρκικής εισβολής του 1974, γίνεται αφορμή για να «προβληθούν» σαν σε σκηνές κινηματογραφικής ταινίας όσο προηγήθηκαν στην μαρτυρική Μεγαλόνησο και οι συνέπειες της εισβολής.

Η Τέρψα Αγαθοκλέους-Παπακώστα γεννήθηκε στην Κύπρο το 1944. Έλαβε μέρος στον Απελευθερωτικό Αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α. του 1955-59 εναντίον των Άγγλων κατακτητών σε ηλικία μόλις 13 ετών. Η Τέρψα Αγαθοκλέους Παπακώστα αρθρογραφεί επί μακρόν σε διάφορες εφημερίδες με μόνον στόχο την προβολή της Κύπρου και του κοινωνικοπολιτικού της προβλήματος.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΒασίλης Σπανούλης: Legend της Euroleague κι επίσημα
Επόμενο άρθροΜήνυμα του Πρύτανη του ΑΠΘ, Καθηγητή Νικόλαου Γ. Παπαϊωάννου, για την Παγκόσμια Ημέρα Δημιουργικότητας και Καινοτομίας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ