Πρέπει να παραδειγματιστούμε κύριοι

του Περικλή Στέλλα

 

Τελειώνει το παιχνίδι στο Μπερναμπέου και ο εκ των πραγμάτων κορυφαίος προπονητής αλλά και απόλυτα απογοητευμένος και ταπεινωμένος Πέπε Γκουαρδιόλα, μιλάει στους δημοσιογράφους και λέει: ‘’Λάθη έγιναν, λάθη έκανα, σημασία έχει ότι η Ρεάλ Μαδρίτης σημείωσε περισσότερα γκολ και πάει εκείνη και όχι εμείς στον τελικό. Καλή της επιτυχία’’. Και με το σφύριγμα της λήξης, έσπευσε και έσφιξε το χέρι του Καρίμ Μπενζεμά, δίνοντας του συγχαρητήρια.

Σε όλη τη διάρκεια του αγώνα οι οπαδοί του Ολυμπιακού στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας  αποδοκιμάζουν έντονα τον Μάικ Τζέιμς, αφενός μεν γιατί απειλούσε την ομάδα τους με αποκλεισμό, αφετέρου διότι έχει παίξει στον αιώνιο αντίπαλο τον Παναθηναϊκό. Το παιχνίδι τελειώνει και ο Τζέιμς, που δεν έβγαλε άχνα αντίδρασης στις αποδοκιμασίες, σπεύδει και σφίγγει το χέρι ιπποτικά σε όλους τους παίκτες και τον προπονητή του Ολυμπιακού, δίνοντας τους συγχαρητήρια και δίνει την ευχή του για επιτυχία τους  στο φάιναλ φορ του Βελιγραδίου. Λίγες ώρες αργότερα ο επίσημος Ολυμπιακός ανταποδίδει με ανάρτηση στο  twitter:’’Τιμή μας να παλέψουμε μαζί σου’’.

Ανεπανάληπτες στιγμές που σου χαρίζει ο αθλητισμός. Παράδειγμα και μάθημα σε όλους μας αυτή η συμπεριφορά. Ο Τζέιμς με την συμπεριφορά του κέρδισε και τους οπαδούς του Ολυμπιακού και την διοίκηση των Ερυθρολεύκων. Βλέποντας το παιχνίδι, διαπίστωσα πως στο γήπεδο υπήρχαν δεκάδες μικρά παιδιά. Το ένα με την μητέρα του, το άλλο με τον πατέρα του. Τον σπόρο αυτής της σπάνιας  συμπεριφοράς που έριξε ο Τζέιμς, εκφράζω βεβαιότητα ότι φύτρωσε στην σκέψη πολλών, μερικών, ελαχίστων έστω νεαρών παιδιών. Τα οποία μεγαλώνοντας, θα τους έχει μείνει στην μνήμη αυτή η σκηνή και αυτή η συμπεριφορά. Και θα αναπτύξουν και θα έχουν πιστεύω, την σωστή κουλτούρα για τον αθλητισμό. Που πιθανόν θα τους ακολουθήσει, θα τους συντροφεύει και στην ζωή αλλά και στο ενδεχόμενο να ακολουθήσουν πορεία αθλητή, θα αποτελεί σημείο αναφοράς και έκφρασης.

Ίσως μερικοί να θεωρούν υπερβολή από μέρους μου αυτή την θέση-άποψη. Επιτρέψτε μου να σας πω ότι δεν είναι. Όλοι όταν ήμασταν  πιτσιρίκια αναπτύξαμε πρότυπα, είχαμε ινδάλματα και στον αθλητισμό και στην ζωή. Και πολλά από αυτά που βλέπαμε σε εκείνους που θαυμάζαμε, προσπαθήσαμε να τα ακολουθήσουμε.

Η κοινωνία και ο αθλητισμός στην Ελλάδα έχει ανάγκη από τέτοιες σκηνές, συμπεριφορές και περιστατικά. Και μάλιστα σε μία χρονική περίοδο που τα περιστατικά οπαδικής βίας με κορυφαίο την δολοφονία του Άλκη Καμπανού, βρίσκονται σε έξαρση και πολλαπλασιάζονται με κινηματογραφική ταχύτητα. Πρέπει να παραδειγματιστούμε όλοι. Και παράγοντες και αθλητές και προπονητές και οπαδοί  και δημοσιογράφοι.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΕΝΦΙΑ: Αντίστροφη μέτρηση για τα εκκαθαριστικά – Ποιοι θα πληρώσουν λιγότερο ή καθόλου φόρο
Επόμενο άρθροΑπειλητικό τηλεφώνημα για βόμβα στο 1ο ΓΕΛ Πολίχνης – Εκκενώνεται το σχολείο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ