Λευτέρης Χριστοφόρου Ευρωβουλευτής ΔΗ.ΣΥ. – Ε.Λ.Κ. “Η Ε.Ε. οφείλει να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, ως ύψιστο ζήτημα Αρχής, ως διαχρονική θέση Αρχών και Αξιών και ως συμβολική πράξη τιμής στις χιλιάδες θυμάτων των τουρκικών θηριωδιών”

Lefteris CHRISTOFOROU in the EP in Strasbourg

Απευθυνόμενος προς την Ε.Ε. ο Ευρωβουλευτής Λευτέρης Χριστοφόρου, ζητά επιτακτικά την άμεση Αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

Ο Λευτέρης Χριστοφόρου σε παρέμβαση του στην Ε.Ε. αναφέρει τα κάτωθι:

«Η Ε.Ε. που αποτελεί τον ισχυρότερο πυλώνα Ειρήνης, Ασφάλειας, Αρχών και Αξιών, οφείλει να επιδεικνύει έμπρακτα την ευαισθησία της για εγκλήματα που διαπράχθηκαν σε βάρος της Ανθρωπότητας.

Ορθότατα η Ε.Ε. αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Αρμενίων, που αποτελεί ένα από τα φρικτότερα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, όπου οι Νεότουρκοι εξόντωσαν 1.5 εκατομμύριο Αρμένιους και τους εκτόπισαν από τη πατρογονική τους γη.

Οι Τούρκοι δεν προέβησαν μόνο στην εξόντωση των Αρμενίων αλλά διέπραξαν και Γενοκτονίες σε βάρος των Ελλήνων του Πόντου, της Μικράς Ασίας καθώς και σε βάρος των Ασσυρίων.

Η 19η Μαΐου καθιερώθηκε ως Μέρα Μνήμης και Τιμής για τον Ποντιακό Ελληνισμό και χώρες εντός και εκτός Ε.Ε, αναγνώρισαν την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Αυτή τη Μέρα τιμούμε τους ιερομάρτυρες του αλησμόνητου Πόντου που εξοντώθηκαν από τους Νεότουρκους τη περίοδο 1916 – 1923. Περίπου 353.000 Έλληνες του Πόντου υπέστησαν τις Τουρκικές φρικαλεότητες και εξοντώθηκαν σε μία πρωτοφανή Γενοκτονία.

Οι αλησμόνητες πατρίδες του Πόντου βίωσαν τη φρικτή Γενοκτονία, τον ξεριζωμό και τον αφανισμό κάθε Ελληνοχριστιανικού στοιχείου.

Η Ε.Ε. οφείλει να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, ως ύψιστο ζήτημα Αρχής, ως διαχρονική θέση Αρχών και Αξιών και ως συμβολική πράξη τιμής στις χιλιάδες θυμάτων των τουρκικών θηριωδιών.

Η αναγνώριση και αυτής της Γενοκτονίας από την Ε.Ε. στέλνει και ισχυρό μήνυμα τόσο προς τη Τουρκία όσο και προς ολόκληρη την Ανθρωπότητα, ότι τέτοια ειδεχθή διεθνή εγκλήματα δεν πρέπει να μένουν ατιμώρητα και οφείλουν αυτοί που τα διέπραξαν να τα αναγνωρίζουν.

Η Τουρκία οφείλει να αναγνωρίσει τις Γενοκτονίες που διέπραξε σε βάρος των Ελλήνων του Πόντου, της Μικράς Ασίας των Ασσυρίων και των Αρμενίων

Αποτελεί καθήκον της Ε.Ε. και όλων μας, να αγωνισθούμε για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, και κάθε Γενοκτονίας, για να ενισχύσουμε την ιστορική μνήμη και να αποτελεί συμβολική πράξη αποτροπής ανάλογων εγκλημάτων σε βάρος της Ανθρωπότητας.

Καλείται η Ε.Ε. να προχωρήσει άμεσα στην αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου και κάθε Γενοκτονία που διέπραξαν οι Τούρκοι»


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΟ Ισπανός Ματέου Λαόθ σφυρίζει τον τελικό Κυπέλλου
Επόμενο άρθροΤις κυριακάτικες εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τις είχε ανάγκη η κοινωνία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ