Κύπρος: Ελκυστικός τουριστικός προορισμός μετά την απευθείας αεροπορική σύνδεση Θεσσαλονίκης-Λάρνακας από την Cyprus Airways

Την διατήρηση της πτήσης Θεσσαλονίκη – Λάρνακα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους ανακοίνωσε ο εμπορικός αντιπρόσωπος στην Ελλάδα της Cyprus Airways, Κώστας Μελάς, στη διάρκεια της παρουσίασης στη Θεσσαλονίκη της νέας στρατηγικής για την τουριστική προβολή του νησιού της Αφροδίτης που έκανε την Πέμπτη το υφυπουργείο Τουρισμού της Κύπρου σε ξενοδοχείο της πόλης.

Ο κ. Μελάς ανέφερε ότι οι ελληνικοί προορισμοί της εταιρείας φέτος το καλοκαίρι είναι περισσότεροι από ποτέ, με εβδομαδιαία δρομολόγια προς Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Πρέβεζα Μύκονο, Ρόδο, Σκιάθο και Σαντορίνη. Ειδικά, όμως η Θεσσαλονίκη αποτελεί πολύ σημαντικό προορισμό, όπως είπε, γι’ αυτό και η εταιρεία θα διατηρήσει την πτήση και τον χειμώνα. Ο κ. Μελάς τόνισε πως στόχος της εταιρείας είναι να γίνει η πρώτη επιλογή των επιβατών από την Ελλάδα προς την Κύπρο.

Ο εμπορικός αντιπρόσωπος της Cyprus Airways ανακοίνωσε επίσης ότι μέσα στον επόμενο μήνα θα προστεθεί στον στόλο της εταιρείας άλλο ένα Airbus 320, προκειμένου να μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις.

Ο Στυλιανός Μπεκύρας, Sales Μanager της Cyprus airways, σημείωσε πως υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από τους Θεσσαλονικείς για να ταξιδέψουν προς Λάρνακα και γι’ αυτό αποφασίστηκε να υπάρχει μια απευθείας σύνδεση, μεταξύ της πόλης της Θεσσαλονίκης και της Λάρνακας και όχι διαμέσου Αθήνας. Ήδη από τον Απρίλιο, οπότε ξεκίνησαν οι απευθείας πτήσεις Λάρνακα – Θεσσαλονίκης, η πληρότητα αγγίζει το 65%, τόνισε ο κ. Μπεκύρας.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν σε από την συνεργάτιδα του Υφυπουργείου Τουρισμού της Κύπρου στη Θεσσαλονίκη, κα Ελένη Ζαχαρή, το νέο λογότυπο τουριστικής προβολής, οι 12 νέες ετικέτες ποιότητας που κατανέμονται σε τέσσερις θεματικές ενότητες και οι στρατηγικοί άξονες ανάδειξης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας, η οποία στοχεύει στην αύξηση του αριθμού των αφίξεων τουριστών κατά 30%.

Η καμπάνια προβολής στηρίζεται στις παραλίες με τις γαλάζιες σημαίες, τη γαστρονομία, τα θεματικά πάρκα και τα χριστουγεννιάτικα χωριά, τις επτά οινικές διαδρομές, τα 52 σηματοδοτημένα μονοπάτια, τον προσκυνηματικό τουρισμό με τις δέκα βυζαντινές εκκλησίες που περιλαμβάνονται στον κατάλογο της UNESCO, τον τουρισμό ευεξίας, τις υποδομές υγείας και τα γήπεδα γκολφ. Στόχος, εξάλλου, είναι η ανάδειξη εμβηματικών σημείων και υποδομών, όπως το γεωπάρκο Τροόδους, το υποβρύχιο μουσείο Musan στην Αγία Νάπα που άνοιξε τις πύλες του στις 31 Ιουλίου 2021, η Μαρίνα Αγίας Νάπας, δυναμικότητας 600 σκαφών που είναι από τις πιο σύγχρονες στην Ευρώπη, καθώς επίσης και το θέρετρο City if Dreams Mediterranean κοντά στη Λεμεσό, με τα 500 δίκλινα δωμάτια και σουίτες 5 αστέρων που περιλαμβάνει και καζίνο.

Στην εκδήλωση παρέστησαν φορείς του τουρισμού, μεταξύ των οποίων και η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, κα Βούλα Πατουλίδου, η οποία χαρακτήρισε εξαιρετική και αξιοζήλευτη την δουλειά που γίνεται για την τουριστική προβολή της Κύπρου και δήλωσε βέβαιη ότι η διασύνδεση της Θεσσαλονίκης με την Κύπρο θα συνεχιστεί με την πλήρη επαναφορά στην κανονικότητα.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΟΠΕΚ: Υποχώρησε στις πιέσεις – Αυξάνει την παραγωγή πετρελαίου από τον Ιούλιο
Επόμενο άρθροΝέο αναθεωρημένο πρωτόκολλο ταξιδιών για την Κύπρο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ