ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ της Οντρέ Ντιγουάν

Ο Χρυσός Λέοντας του φεστιβάλ Βενετίας (2021) αποτελεί διασκευή του ομώνυμου αυτοβιογραφικού μυθιστορήματος της Ανί Ερνό. Η ταινία διαδραματίζεται στη Γαλλία των 60s, όταν η άμβλωση ήταν παράνομη. Τις εφιαλτικές επιπτώσεις αυτού του νόμου βιώνει η 23χρονη ηρωίδα, μια ταλαντούχα φοιτήτρια λογοτεχνίας, όταν μένει απρόσμενα έγκυος. Τα έως τότε σχέδιά της ανατρέπονται και πλέον πρέπει να αποφασίσει εάν θα κρατήσει το παιδί ή θα ρισκάρει τη ζωή της για μια παράνομη έκτρωση. Μια διαδρομή προς τη χειραφέτηση, γεμάτη πόνο, διλήμματα και επώδυνες αποφάσεις.


 

ΜΕΝ του Άλεξ Γκάρλαντ

 

O Άλεξ Γκάρλαντ σκαρφίζεται ένα υποβλητικό φιλμ υπαρξιακού τρόμου με δύο ταλαντούχους πρωταγωνιστές (Τζέσι Μπάκλεϊ & Ρόρι Κινίαρ). Μια νεαρή γυναίκα, ύστερα από μια τραυματική προσωπική τραγωδία, αποφασίζει να αποσυρθεί στην αγγλική εξοχή ώστε να επουλώσει τις πληγές της. Αντί για τη λύτρωση, όμως, θα έρθει αντιμέτωπη με έναν αδιόρατο φόβος που εξελίσσεται σε καθολικό εφιάλτη, φέρνοντας στο φως τις πιο σκοτεινές της αναμνήσεις.


 

18 του Βασίλη Δούβλη

 

Πολιτικά φορτισμένη κοινωνική ταινία του Βασίλη Δούβλη. Σε μια γειτονιά της εργατικής τάξης στην Αθήνα της οικονομικής κρίσης, της ανόδου του φασισμού και της πανδημίας, μια ομάδα δεκαοχτάχρονων φοιτητών καταδιώκει μετανάστες, ομοφυλόφιλους – ή, απλώς, οποιονδήποτε μοιάζει διαφορετικός. Ένας συμμαθητής τους, που δεν κρύβει την αποστροφή του για τη δράση τους, θα γίνει σύντομα ο επόμενος στόχος τους.


 

ΜΑΥΡΑ ΓΥΑΛΙΑ του Ντάριο Αρτζέντο

 

Αιματηρή horror επιστροφή για τον μετρ του είδους, Ντάριο Αρτζέντο. Η Νταϊάνα είναι μια νεαρή γυναίκα που έχασε την όρασή της και ο Τσιν, ένα αγόρι από την Κίνα που γίνεται οδηγός της. Μαζί θα εντοπίσουν έναν επικίνδυνο δολοφόνο μέσα στα σκοτάδια της Ιταλίας. Ατμοσφαιρικό, δαιδαλώδες, με απολήξεις στους πιο μύχιους ανθρώπινους φόβους, αλλά σαφώς μακριά από τις κορυφές του παρελθόντος.


 

ΕΛΚΑΝΟ ΚΑΙ ΜΑΓΓΕΛΑΝΟΣ: Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ ΤΗΣ ΓΗΣ του Άνχελ Αλόνσο

 

Animation περιπέτεια με ήρωες δύο θαλασσοπόρους. Ένα ταξίδι στο άγνωστο που ξεκίνησε με επικεφαλής τον πασίγνωστο Φερδινάνδο Μαγγελάνο και ολοκληρώθηκε με τον Χουάν Σεμπαστιάν Ελκάνο. Καταιγίδες, πείνα, εχθρικές φυλές… Πέντε πλοία ξεκινούν από τη Σεβίλλη. Τρία χρόνια μετά, επιστρέφει μόνο ένα, κάνει τον πλήρη περίπλου και αποδεικνύει ότι η Γη είναι στρογγυλή.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΈκκληση Μπάιντεν να περιοριστούν οι πωλήσεις τουφεκιών εφόδου
Επόμενο άρθροΕκατό ημέρες πολέμου στην Ουκρανία: Οι μάχες συνεχίζουν να μαίνονται

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ