Βρετανία: Πρόταση μομφής κατά του Μπόρις Τζόνσον – Σήμερα η κρίσιμη ψηφοφορία

Καταιγιστικές εξελίξεις στη Βρετανία καθώς βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος των Συντηρητικών έκαναν πρόταση μομφής στον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον.

Η ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Δευτέρα, το βράδυ, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής 1922.

«Το όριο του 15% των βουλευτών του κόμματος που επιδιώκουν να διεξαχθεί ψηφοφορία για πρόταση μομφής κατά του ηγέτη του Συντηρητικού Κόμματος ξεπεράστηκε», γράφει ο Μπρέιντι σε επιστολή του στους βουλευτές των Τόρις.

«Σύμφωνα με τους κανόνες, η ψηφοφορία θα διεξαχθεί μεταξύ των 18:00 και 20:00 (20:00 και 22:00 ώρα Ελλάδος) σήμερα 6η Ιουνίου – αναμένεται να επιβεβαιωθούν οι λεπτομέρειες. Οι ψήφοι θα καταμετρηθούν αμέσως μετά. Ανακοίνωση θα γίνει εν ευθέτω χρόνω», προσθέτει.

Ορισμένοι βουλευτές των Τόρις είχαν δηλώσει νωρίτερα στο BBC ότι θα μπορούσε να ξεκινήσει αυτήν την εβδομάδα η διαδικασία για μια πρόταση δυσπιστίας, καθώς ο Μπόρις Τζόνσον συνεχίζει να βρίσκεται αντιμέτωπος με αιτήματα να παραιτηθεί, με φόντο τα «κορωνοπάρτι» εν μέσω lockdown στη Ντάουνινγκ Στριτ – το λεγόμενο «Partygate».

Επιπλέον, νωρίτερα σήμερα, ο διευθυντής του ITV, Πολ Μπραντ, είχε γράψει σε ανάρτησή του στο Twitter: «Αντάρτες των Τόρις αναμένουν ότι ο Σερ Γκρέιαμ Μπρέιντι θα κάνει ανακοίνωση σήμερα το πρωί, αναγγέλλοντας ότι θα υπάρξει πρόταση μομφής για τον Μπόρις Τζόνσον».

«Απόψε είναι μια ευκαιρία να τερματιστούν οι μήνες καχυποψίας και να επιτραπεί στην κυβέρνηση να τραβήξει μια γραμμή και να προχωρήσει, εκπληρώνοντας τις προτεραιότητες του λαού. Ο Πρωθυπουργός χαιρετίζει την ευκαιρία να παρουσιάσει την υπόθεσή του στους βουλευτές και να τους υπενθυμίσει ότι όταν είναι ενωμένοι και επικεντρωμένοι στα ζητήματα που έχουν σημασία για τους ψηφοφόρους δεν υπάρχει πιο τρομερή πολιτική δύναμη».

Αν ο Μπόρις Τζόνσον χάσει την ψήφο εμπιστοσύνης του κοινοβουλίου, θα απομακρυνθεί από πρωθυπουργός και θα υπάρξει μια κούρσα για την ηγεσία για να αποφασιστεί το πρόσωπο που θα τον αντικαταστήσει.

Με ανάρτησή της στο Twitter, η υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας εξέφρασε την πλήρη στήριξή της προς τον Βρετανό πρωθυπουργό, προτρέποντας τους υπόλοιπους βουλευτές να τον στηρίξουν:


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΝα διασφαλιστεί η ενεργειακή τροφοδοσία της ΕΕ σε προσιτές τιμές ζήτησε ο Κυρ. Μητσοτάκης στη συνάντησή του με τον ΓΓ του ΟΠΕΚ
Επόμενο άρθροΙ. Οικονόμου: Αναβάθμιση της ποιότητας εκπαίδευσης της κολύμβησης στις μικρές ηλικίες

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ