Σ. Καλαφάτης- Γ. Αμυράς: Οριστική λύση για τον καθαρισμό του Θερμαϊκού

Την οριστική λύση για την καθαριότητα του Θερμαϊκού κόλπου ανακοίνωσαν σήμερα το πρωί ο Υφυπουργός Εσωτερικών Μακεδονίας Θράκης Σταύρος Καλαφάτης και ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς. Οι δύο Υφυπουργοί βρέθηκαν στην παραλία Θεσσαλονίκης, μαζί με την Διευθύντρια του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου, όπου και επέβλεψαν τις εργασίες του ειδικού απορρυπαντικού σκάφους “Αλκίππη”.

“Μιλάμε με έργα. Βάζουμε τέλος στην αγωνία των φορέων, για το εάν και πότε θα ξεκινήσει ο καθαρισμός του Θερμαϊκού, με το σχετικό πλοιάριο” επεσήμανε ο Σταύρος Καλαφάτης, τονίζοντας πως σε συνεργασία με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος, εξασφαλίζεται πως το συγκεκριμένο έργο θα υλοποιείται σε μόνιμη και τακτική βάση.

“Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ασκεί πράσινες πολιτικές και φέρνει αποτέλεσμα στην πράξη και σε αυτό το πλαίσιο ουσιαστικά μπαίνει σε εφαρμογή η μόνιμη και τακτική επιχείρηση καθαρισμού του Θερμαϊκού, σε συνεργασία με τον ΟΦΥΠΕΚΑ (Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής)” πρόσθεσε ο κ. Καλαφάτης.

Ο Γιώργος Αμυράς δήλωσε πως έχει ζήσει στο παρελθόν στη Θεσσαλονίκη και γνωρίζει από πρώτο χέρι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Θερμαϊκός και τις λύσεις που απαιτούνται, και για αυτό το λόγο ανταποκρίθηκε στην πρωτοβουλία του κ. Καλαφάτη και σε συνεργασία με τον ΟΦΥΠΕΚΑ, εξασφαλίστηκαν οι προληπτικοί καθαρισμοί του Θερμαϊκού σε μόνιμη βάση.

“Τουλάχιστον οκτώ φορές το μήνα, αυτό το καραβάκι, το ειδικά εξοπλισμένο, θα πηγαινοέρχεται από το δέλτα του Αξιού και θα μαζεύει επιπλέοντα απορρίμματα, κηλίδες, αλλά το σημαντικότερο κατά την άποψή μου, τα επιπλέοντα πλαστικά” υπογράμμισε ο κ. Αμυράς.

Επισημαίνεται ότι η σύμβαση θα είναι αρχικά για 8 μήνες και θα ανανεώνεται για όσο καιρό χρειαστεί.

Ο Γιώργος Παλάντζας, υπεύθυνος περιβάλλοντος της North Aegean Slops Α.Ε. είπε πως“Συλλέγονται τουλάχιστον 200 κιλά σκουπίδια κάθε φορά που βγαίνει η Αλκίππη στον Θερμαϊκό” και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει πουθενά αλλού σκάφος που να χρηματοδοτείται από τη πολιτεία και να καθαρίζει παράκτιες περιοχές.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΚομοτηνή: «Ανακοπή καρδιάς αγνώστου αιτιολογίας» έδειξε η νεκροψία της 22χρονης φοιτήτριας ΤΕΦΑΑ
Επόμενο άρθροΠΑΟΚ και Άρης στους «ισχυρούς» του β΄ προκριματικού του ECL

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ