«Σώζουμε ζωές στο Αιγαίο»

«Σώζουμε ζωές στο Αιγαίο», ανέφερε ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης,μετά τη διάσωση μεταναστατών την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022, όταν φουσκωτό σκάφος με 30 μετανάστες, 25 άντρες και 5 γυναίκες, εντοπίστηκε στη νησίδα Μπαρπαλιά. 

 Εκεί γέννησε τα χαράματα νέα γυναίκα Αφρικανικής καταγωγής.  Στη νησίδα βγήκαν θεωρώντας ότι έφτασαν στη Λέσβο, όπου  και αποκλείστηκαν, πράγμα που έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή τους αλλά προπάντων τη ζωή του νεογέννητου βρέφους.  


Στελέχη του Λιμενικού Σώματος επιβαίνοντες σε περιπολικό σκάφος, μόλις αντιλήφθηκαν την ύπαρξη των μεταναστών και προσφύγων στη νησίδα οργάνωσαν επιχείρηση διάσωσής τους. Οι γονείς και το νεογέννητο μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Και οι τρεις είναι καλά στην υγεία τους.

Στον χώρο της καραντίνας του καταυλισμού στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στον Καρά Τεπέ (Μαυροβούνι) της Μυτιλήνης μεταφέρθηκαν οι υπόλοιποι μετανάστες και πρόσφυγες στα πλαίσια τήρησης των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΚαλαφάτης: «Θα εξαντλούμε κάθε δημοσιονομικό περιθώριο για τη στήριξη των αγροτών και των επιχειρήσεων του πρωτογενούς τομέα»
Επόμενο άρθρο«Για τον κ. Μητσοτάκη και τους υπουργούς του χαριστικές ρυθμίσεις των δανείων τους, για τους πολίτες πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ