Παρέμβαση Λευτέρη Χριστοφόρου, προς την ΕΕ, για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και της ακρίβειας

EP Plenary session - Implementation of the Recovery and Resilience Facility

Λευτέρης Χριστοφόρου Ευρωβουλευτής ΔΗ.ΣΥ. – Ε.Λ.Κ.

 

  • “Αυτή τη στιγμή που οι κοινωνίες υποφέρουν πραγματικά μέσα από την ενεργειακή κρίση, την ακρίβεια και το πληθωρισμό πιθανώς να χρειάζεται, η ΕΕ να δημιουργήσει, ένα Νέο Κοινωνικό Ταμείο Ανάκαμψης για στήριξη των Ευρωπαίων Πολιτών”

 

  • “Η δική μου η πατρίδα, η Κύπρος υπέβαλε επιτυχώς το σχέδιο για το ταμείο ανάκαμψης και θα αξιοποιήσει και το τελευταίο ευρώ προς όφελος των Κύπριων πολιτών της κοινωνίας της ανάκαμψης και της ευημερίας του τόπου μας”

 

Σύνδεσμος για προβολή παρέμβασης: https://youtu.be/mJu0tXSR9tk

Σύνδεσμος για λήψη δήλωσης: https://we.tl/t-KYKLR3VqwE

 

Σε παρέμβαση του στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, στη συζήτηση για την οικονομία της ΕΕ και το Ταμείο Ανάκαμψης, ο Ευρωβουλευτής Λευτέρης Χριστοφόρου τόνισε:

“Κυρία πρόεδρε, Κύριε επίτροπε,

Ο μηχανισμός ανάκαμψης και ανθεκτικότητας αποτελεί αναμφίβολα μία τεράστια ιστορική επιτυχία και μία τεράστια κατάκτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι γιατί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρωταγωνίστησε και πρωτοστάτησε στη δημιουργία του Ταμείου Ανάκαμψης.

Δώσαμε πραγματικά τη μάχη, για τη Δημιουργία αυτού του ισχυρού όπλου κοινωνικοοικονομικής ανάπτυξης, γιατί πιστεύουμε ότι με το Ταμείο Ανάκαμψης θα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες της πανδημίας και τις συνέπειες μιας πρωτοφανούς κοινωνικοοικονομικής κρίσης.

Χρειάστηκε τεράστια προσπάθεια για να υλοποιηθεί αυτό το νέο μεγάλο Ευρωπαϊκό Όραμα και αισθανόμαστε ότι κατορθώσαμε μία τεράστια επιτυχία που σίγουρα πιστώνετε στο δικό μας το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο αλλά στη συνεργασία μας πάντα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και με εσάς κύριε Επίτροπε των Οικονομικών.

Όμως, οφείλω να επισημάνω ότι ο Μηχανισμός Ανάκαμψης δημιουργήθηκε σε μία περίοδο που δεν προβλεπόταν η βάρβαρη Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία που δημιούργησε νέες σοβαρές κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις σε βάρος των Ευρωπαίων Πολιτών. Για να μπορέσουν να αντιμετωπιστούν οι νέες καταστροφικές συνέπειες της Ρωσικής Εισβολής απαιτείται μία νέα Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία στήριξης των κοινωνιών και των πολιτών.”

Στη συνέχεια ο Λευτέρης Χριστοφόρου κατέθεσε πρόταση προς την ΕΕ για Δημιουργία ενός Νέου Ταμείου Κοινωνικής Ανάπτυξης για να στηριχθούν οι Πολίτες και οι Κοινωνίες από τη πρωτοφανή Ενεργειακή Κρίση και την Ακρίβεια.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

“Αυτή τη στιγμή που οι κοινωνίες υποφέρουν πραγματικά μέσα από την ενεργειακή κρίση, την ακρίβεια και το πληθωρισμό πιθανώς να χρειάζεται, η ΕΕ να δημιουργήσει, ένα Νέο Κοινωνικό Ταμείο Ανάκαμψης για στήριξη των Ευρωπαίων Πολιτών.

Γιατί αν καταρρεύσουν οι κοινωνίες και τα νοικοκυριά πιθανώς να μην έχει και αυτό το ταμείο ανάκαμψης την αποτελεσματικότητα που όλοι περιμένουμε.

Η δική μου η πατρίδα, η Κύπρος υπέβαλε επιτυχώς το σχέδιο για το ταμείο ανάκαμψης και θα αξιοποιήσει και το τελευταίο ευρώ προς όφελος των Κύπριων πολιτών της κοινωνίας της ανάκαμψης και της ευημερίας του τόπου μας.”


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΤο Γραφείο του ΕΚ στη δράση του περιοδικού δρόμου ΣΧΕΔΙΑ «Πωλητής για μία ώρα»
Επόμενο άρθροΗ Ρωσία εξοπλίζει με πυρηνικά πυραυλικά συστήματα τη Λευκορωσία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ