Αποσύρθηκε από το Wimbledon ο Ναδάλ

Σαφώς απογοητευμένος, ο Ράφα Ναδάλ ανακοίνωσε την απόσυρσή του από τον αυριανό ημιτελικό του Wimbledon.

«Δυστυχώς, θα πρέπει να αποσυρθώ από το τουρνουά», είπε και δεν προκάλεσε καμία έκπληξη ο 36χρονος Ισπανός. «Όπως όλοι είδατε χθες, είχα πόνο στους κοιλιακούς και ήξερα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Επιβεβαιώθηκε ότι έχω πάθει θλάση στους κοιλιακούς Άργησα να το ανακοινώσω, διότι σκεφτόμουν όλη μέρα τι απόφαση να πάρω. Δεν έχει νόημα να συνεχίσω. Ακόμα και αν πολλές φορές έχω προσπαθήσει να συνεχίσω σε δύσκολες καταστάσεις, προφανώς αν συνέχιζα ο τραυματισμός θα γινόταν ολοένα και χειρότερος».

 

Ο Ράφα πήγαινε για τον τίτλο και όχι για την πρόκριση στον τελικό. Ήξερε, λοιπόν, ότι δεν θα γινόταν να φτάσει ως το τέλος: «Πήρα την απόφαση διότι δεν πιστεύω ότι μπορώ να κερδίσω δύο ματς κάτω από αυτές τις συνθήκες. Δεν μπορώ να σερβίρω. Δεν είναι ότι δεν μπορώ να σερβίρω στη σωστή ταχύτητα, είναι ότι δεν μπορώ να κάνω τη φυσιολογική κίνηση στο σερβίς. Προς σεβασμό στον εαυτό μου, δεν θέλω να βγω εκεί έξω και να μην είναι όσο ανταγωνιστικός πρέπει για να πετύχω τον στόχο μου, έχοντας και μεγάλη πιθανότητα να κάνω τα πράγματα χειρότερα».

 

 

 

Και συνέχισε: «Όπως πάντα έλεγα, το πιο σημαντικό πράγμα είναι η ευτυχία, πάνω από κάθε τίτλο, παρότι όλοι ξέρουν τι προσπάθεια κατέβαλα για να είμαι εδώ. Δεν μπορώ, όμως, να ρισκάρω να μείνω έξω 2-3 μήνες, γιατί αυτό θα είναι πολύ σκληρό για μένα. Αν συμβεί αυτό, εντάξει, αλλά όχι επειδή δεν έγιναν τα πράγματα όπως έπρεπε. Αυτή είναι η απόφασή μου και πρέπει να ζήσω με αυτό. Δεν μπορώ να πω τίποτα άλλο. Είμαι πολύ στεναχωρημένος, ήταν πολύ δύσκολο».

 

Αφού πρώτα ξεκαθάρισε ότι δεν είχε στο νου του το Calendar Slam, είπε περισσότερες λεπτομέρειες για τον τραυματισμό του και το διάστημα της αποθεραπείας του. «Είχα θέματα στους κοιλιακούς εδώ και μία εβδομάδα, αλλά μπορούσα να τα ελέγξω. Χθες ήταν η χειρότερη μέρα. Έκανα τεστ για να δω την εξέλιξη, αλλά είναι φανερό ότι μετά το ματς τα πράγματα έγιναν χειρότερα. Συνήθως παίρνει 3-4 εβδομάδες για τέτοιους τραυματισμούς. Οπότε εύχομαι αυτό το διάστημα να μου επιτρέψει να ακολουθήσω το πρόγραμμά μου. Σε μια εβδομάδα θα είμαι σε θέση να παίζω από τη βασική γραμμή, χωρίς να σερβίρω για λίγο καιρό».


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΣτη Χαλκίδα από τη Δευτέρα (18/7) η εθνική ανδρών
Επόμενο άρθροΟ Γιάννης Διονυσίου στην Πλαζ Αρετσούς

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ