Ο εξαγνισμός του…Ροζ Πάνθηρα

Του Περικλή Στέλλα


Σε συνέντευξη του στην ιστοσελίδα  Gazzetta.gr και στον  Παναγιώτη Δαλαταριώφ, ο πρώην διεθνής διαιτητής ποδοσφαίρου Γιώργος Κασναφέρης, αποκαλύπτει και αποκαλύπτεται. Εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι οι αποκαλύψεις γεγονότων που συνέβησαν στο ελληνικό ποδόσφαιρο με πρωταγωνιστή εκείνον όταν ήταν ενεργεία. Με τέτοιο γλαφυρό και χιουμοριστικό τρόπο που φαίνεται να απολαμβάνει σήμερα που τα αποκάλυψε, κυρίως ο ίδιος.

Εκείνο προφανώς που δεν αντιλαμβάνεται στην διάρκεια της συνέντευξης είναι ότι συγχρόνως αποκαλύπτει τον διαιτητικό του χαρακτήρα, ο οποίος, σύμφωνα με τα λεγόμενα του, εκφραζόταν στην διάρκεια των αγώνων, όχι ως διαιτητής σε αποστολή να σφυρίζει 50-50, αλλά ανάλογα το πως τον στραβοκοίταζαν ή διαμαρτύρονταν οι ποδοσφαιριστές, οι προπονητές και οι παράγοντες. Ενώ στην διάρκεια των αγώνων δεν δίσταζε να κάνει πλάκα, διακωμωδώντας όχι μόνο το άθλημα, αλλά και την διαιτησία και κυρίως τον κόσμο που πλήρωνε και πήγαινε στο γήπεδο. Είναι ασύλληπτος ο τρόπος  που τα εξιστορεί στον δημοσιογράφο, την ηλικία του οποίου δεν γνωρίζω, αλλά φαίνεται να είναι νέος και να μην έχει βιώσει τις διαιτησίες του συνομιλητή του. Και αυτό από μια μεριά το δικαιολογώ. Όφειλε ίσως να γνωρίζει ιστορία και διαδρομή του συγκεκριμένου διαιτητή όταν αποφάσισε να του  αποσπάσει συνέντευξη. Αλλά ας πάμε στο δια τάυτα.

1.Λέει στην συνέντευξη:΄΄Ήμουν ικανός να πάω να βάλω φωτιά σε ένα γήπεδο και να φύγω. Όσο με ζόριζες τόσο αντιδρούσα εκδικητικά, δεν θα έπαιρνες τίποτα. Αν με πήγαινες καλά, ΟΚ, κάτι θα λάμβανες, αυτό που λέμε την θετική προδιάθεση, το «σποράκι». Αν με πίεζες δεν υπήρχε καμία περίπτωση όχι για σποράκι, αλλά είχε ξυρισματάκι».

Ο άνθρωπος αποκαλύπτει ότι δεν σφύριζε ακολουθώντας τους κανονισμούς και πως όποτε γούσταρε έβαζε φωτιά στο γήπεδο. Βέβαια, για να το κάνεις αυτό στο  playstation δεν κοστίζει τίποτα. Ίσα-ίσα σπας πλάκα και το διασκεδάζεις. Όταν όμως στο γήπεδο έχει 35.000 κόσμο που ουρλιάζουν από τα σφυρίγματα σου , ετοιμάζονται να μπουκάρουν στο γήπεδο και τα κάνουν γης μαδιάμ κάνοντας πόλεμο με τα ΜΑΤ, τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Και να το αφηγείσαι στα παιδιά και στα εγγόνια σου, δεν κοστίζει τίποτα. Όταν συνέβαιναν όμως,  δεν φλεγόταν μόνο το γήπεδο, αλλά μία ολόκληρη πόλη και ένα ολόκληρο πρωτάθλημα. Τα βίωσα από πολύ κοντά γι αυτό τα λέω.

  1. ‘’Μέχρι να ανέβω στην Α’ Εθνική δεν καταλάβαινα τη μάνα μου. Με κοιτούσες στραβά και σε είχα καθαρίσει.’’ Αντιλαμβάνεστε ποιος διαιτητής σφύριζε στο ελληνικό ποδόσφαιρο και ήταν και διεθνής;

3.΄΄Λέω στους επόπτες: “Μ@λ@κες σπρώξτε Παναθηναϊκό γιατί θα τιμωρηθούμε”. Στο δεύτερο ημίχρονο παίζουμε 100% Παναθηναϊκό. Η Ξάνθη δεν υπήρχε στο γήπεδο, είχε κρεμαστεί από τα δοκάρια. Το ματς λήγει 0-0. Έρχεται ο παρατηρητής μέσα στα αποδυτήρια, ο Μανώλης ο Γιανναδάκης, όλα καλά.΄΄

Το αντιλαμβάνεστε; Ο άνθρωπος έδωσε εντολή στους βοηθούς του, να σπρώξουν τον Παναθηναϊκό.

4.΄΄Λέω “έτσι είστε κερατάδες; θα σας δείξω”. Πάω να παίξω ένα ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός. Είχα 4ο ένα παιδί από τη Λάρισα, τον Κουκουλωμένο. Έρχεται αυτός από την Λάρισα, εμείς είχαμε πάει Θεσσαλονίκη από την προηγούμενη. Εγώ είχα ήδη φτιάξει το σενάριο να τους κάνω χουνέρι. Περίμενα όμως να κερδίσει ο ΠΑΟΚ 3-0 να τελειώνει νωρίς το πανηγύρι. Στο πρώτο ημίχρονο η διαιτησία είναι 50-50. Στο δεύτερο άντε να δώσουμε κάνα σποράκι στον ΠΑΟΚ για να ξεμπερδεύουμε. Ο ΠΑΟΚ είναι νεκρός. Στον Κουκουλωμένο του είχα πει από πριν:” Σήμερα θα παίξεις”. Στο 89′ βάζει ο ΠΑΟΚ το γκολ και μόλις γίνεται το 1-0 του λέω του Κουκουλωμένου: “Μπαίνεις, βγαίνω”. Μου λέει: “Και τι θα κάνω”; Του απάντησα: “Θα σφυρίζεις ό,τι σου λέω εγώ”. Τελειώνει το ματς 1-0 και φεύγουμε. Τρελάθηκε όλο το σύστημα. Μου είπαν: “Γιατί βγήκες”; Τους είπα ότι “δεν μπορούσα, είχα ζάλη”. Άλλες σαράντα μέρες τιμωρία».

Ο άνθρωπος έσπαζε πλάκα, γράφοντας  στα παλιά του τα παπούτσια την αποστολή του, τους συναδέλφους του, τους ποδοσφαιριστές, τους φιλάθλους, τους πάντες. Και στα 75 του χρόνια, είπε στον δημοσιογράφο, θα πει ακόμη περισσότερα. Είναι να γελάς και να κλαις. Αυτόν άνθρωπο τον είχαν  γενικό αρχηγό 5-6 ομάδες μέχρι σήμερα. Για να μην θυμηθώ την διοίκηση Σκόρδα στον Άρη που τον τίμησε για την προσφορά του στην ελληνική διαιτησία πριν από τον τελικό κυπέλλου Άρη-Ολυμπιακού. Οφείλω να δώσω συγχαρητήρια στον συνάδελφο για την δημοσιογραφική του αυτή επιτυχία. Δεν θυμάμαι άλλη φορά να έχει δώσει τέτοια ζουμερή συνέντευξη ο Κασναφέρης. Όσο για τον Κασναφέρη. Καλά έκανε και είπε και μάλιστα σωστά ότι είναι Ολυμπιακός και όχι Ροζ Πάνθηρας. Και εκτιμώ, πως θεωρεί ότι εξαγνίστηκε που τα αποκάλυψε όλα αυτά.

 

ΛΕΖΑΝΤΑ ΣΤΗΝ  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΣΝΑΦΕΡΗ ΜΕ ΑΙΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ: Άλλο ένα βαμμένο με αίμα ντέρμπι ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός στην αυγή της νέας χιλιετίας. Υπό καταρρακτώδη βροχή, Δευτέρα βράδυ, στην σχεδόν άδεια Τούμπα, οι «ερυθρόλευκοι» φεύγουν με το «διπλό» και ο διαιτητής, Γιώργος Κασναφέρης, με ανοιγμένη τη μύτη! Ο μη καταλογισμός δύο πέναλτι και η αποβολή του Γιώργου Γεωργιάδη στο 39′ με δεύτερη κίτρινη κάρτα εξοργίζει τους ΠΑΟΚτσήδες. Κατά την αποχώρηση των διαιτητών, ο Κασναφέρης δέχθηκε αντικείμενο στο πρόσωπο και τον παίρνουν τα αίματα.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΧάος στα γερμανικά αεροδρόμια: Ακυρώθηκαν πάνω από 1.000 πτήσεις λόγω απεργίας του προσωπικού της Lufthansa
Επόμενο άρθροO Γυάλινος Κόσμος στο Θέατρο Κήπου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ