Κανένα ελαφρυντικό για Λιγνάδη – Κάθειρξη 15 ετών

Ποινή κάθειρξης 10 ετών επέβαλε το δικαστήριο για τον βιασμό ανηλίκου στο σπίτι του Δημήτρη Λιγνάδη στο Μεταξουργείο το 2015 και ποινή 5 ετών για τον βιασμό ανηλίκου στην Επίδαυρο το ίδιο έτος.

Οι δικαστές με πλειοψηφία 4-3 έκριναν πως αυτές οι ποινές πρέπει να είναι η τιμωρία του ηθοποιού για τις δύο πράξεις βιασμού που τον έκριναν ένοχο.

Η κάθειρξη των 5 ετών είναι η μικρότερη που προβλέπεται.

Το δικαστήριο έχει αποσυρθεί προκειμένου να ορίσει την κατά συγχώνευση ποινή που θα επιβάλλει στον 58χρονο καλλιτέχνη.

Ο εισαγγελέας πρότεινε συνολική ποινή 12 ετών.

Κανένα ελαφρυντικό για Λιγνάδη

Κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνωρίζει το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στον Δημήτρη Λιγνάδη.
Το δικαστήριο ομόφωνα αποφάσισε την απόρριψη του ελαφρυντικού του σύννομου βίου και με πλειοψηφία 5-2 της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, που είχε ζητήσει νωρίτερα η υπεράσπιση του ηθοποιού που κρίθηκε ένοχος για δύο πράξεις βιασμού και αθώος για άλλες δύο.


Επί των ποινών ο Εισαγγελέας ζήτησε να επιβληθεί ποινή 12 ετών κάθειρξης για κάθε πράξη βιασμού.


Να σημειωθεί ότι το ανώτατο προβλεπόμενο όριο ποινής είναι τα 15 έτη, ενώ η μικρότερη προβλεπόμενη ποινή είναι της 5ετους φυλάκισης.


Το δικαστήριο θα ανακοινώσει σε λίγη ώρα την απόφαση του επί των ποινών που θα επιβάλλει για κάθε πράξη βιασμού που κρίθηκε ένοχος ο ηθοποιός.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΚοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χ. Σταϊκούρα κατέθεσε ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης κ. Στράτος Σιμόπουλος.
Επόμενο άρθροΤουρκικές εισβολές 1974 – 20 Ιουλίου και 14 Αυγούστου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ