«Εάν πραγματικά η ΕΕ γνοιάζεται για το Μέλλον της και για την ύπαρξη της, οφείλει να δράσει άμεσα και να στηρίξει με ουσιαστικό τρόπο τη Νέα Γενιά»

Ο Ευρωβουλευτής Λευτέρης Χριστοφόρου με παρεμβάσεις του στην ΕΕ αλλά και στη Διάσκεψη για το μέλλον της Ευρώπης, όπου επιλέγηκε και συμμετείχε εκ μέρους του Ευρωκοινοβουλίου, έθεσε ολοκληρωμένες προτάσεις στήριξης της Νέας Γενιάς, των Φοιτητών μας, των Επιστημόνων, των Νέων μας.

Ο Λευτέρης Χριστοφόρου απαιτεί από την ΕΕ να δημιουργήσει ένα ουσιαστικό σχέδιο στήριξης για τους Νέους μας.

Μεταξύ άλλων ο Λευτέρης Χριστοφόρου εισηγείται όπως:

 

  1. Ολοκληρωθεί και ενισχυθεί η πρόταση του για τη δημιουργία της Ευρωπαϊκής Κάρτας Φοιτητή. Η ΕΕ ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Ευρωβουλευτή, για την δημιουργία κάρτας φοιτητή και προχώρησε στην θεσμοθέτηση της. Όμως αυτή η Ευρωπαϊκή Κάρτα Φοιτητή πρέπει να καταστεί Κάρτα ουσιαστικής στήριξης του Φοιτητή και κάλυψης σημαντικών του δαπανών αλλά και διευκόλυνση πρόσβασης του σε όλα τα μέσα εκπαίδευσης και πραγματικής στήριξης σε όλες τις δράσεις του.
  2. Απαιτείται η στήριξη των Νέων ανθρώπων μετά το πέρας των σπουδών τους να διασφαλίζουν αξιοπρεπή απασχόληση, συμβατή με τις σπουδές τους και η αμοιβή τους να ανταποκρίνεται στα προσόντα τους. Είναι αδιανόητο να υπάρχουν οργανισμοί και επιχειρήσεις που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ, να εκμεταλλεύονται τους νέους επιστήμονες, με χαμηλές αμοιβές και απαράδεκτους όρους εργασίας.
  3. Επίσης η ΕΕ, σε αυτή τη δύσκολη κοινωνικοοικονομική περίοδο, οφείλει να στηρίξει τους νέους μας, στον αγώνα τους για αξιοπρεπή διαβίωση και απόκτηση φθηνής στέγης.

 

Ο Λευτέρης Χριστοφόρου τονίζει την αναγκαιότητα η ΕΕ να εγκύψει άμεσα στα προβλήματα των Νέων μας, οι οποίοι βρίσκονται ενώπιον πολλών και δυσεπίλυτων προβλημάτων.

Εάν η ΕΕ γνοιάζεται πραγματικά για το Μέλλον της, τότε οφείλει να στηρίξει τη Νέα Γενιά, αφού οι Νέοι μας αποτελούν το ίδιο το Μέλλον της ΕΕ.

Έτσι η καλύτερη και αποδοτικότερη επένδυση για την Ευρώπη είναι η Επένδυση στους Νέους μας και επιβάλλεται η ΕΕ να δράσει άμεσα για να μην χάσει το Μέλλον και τη προοπτική της.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΚομισιόν για φυσικό αέριο: «Βγαίνει ο χειμώνας, προστατεύονται τα νοικοκυριά»
Επόμενο άρθροΠΝΠ για τις αλλαγές στην ΕΥΠ – Τελική έγκριση για παρακολούθηση επικοινωνιών από τον εισαγγελέα Εφετών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ