Προβοκάτσια από τα τουρκικά ΜΜΕ: «Να ενεργοποιήσουμε κι εμείς τους S-400»

Tην προβοκάτσια που επιχείρησε να στήσει η Τουρκία σε βάρος της Ελλάδας με τους S-300 σχολιάζει σήμερα ο τουρκικός τύπος, ενώ Τούρκοι αναλυτές δυναμιτίζουν το κλίμα σημειώνοντας ότι το επόμενο βήμα της Αθήνας θα είναι η εκτόξευση πυραύλων.

Όπως αναφέρει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, μετά την καταγγελία του τουρκικού υπουργείου Άμυνας ότι οι πύραυλοι S-300 που είναι εγκατεστημένοι στην Κρήτη «κλείδωσαν» με τα ραντάρ τους τουρκικά F-16 που πραγματοποιούσαν «εκπαιδευτική πτήση» στην περιοχή της Ρόδου και την απάντηση της Αθήνας ότι πρόκειται για προβοκάτσια, τα τουρκικά ΜΜΕ κρατούν ψηλά το θέμα απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς της Ελλάδας.

Η Hurriyet στο πρωτοσέλιδό της αναφέρει ότι «αποκαλύφθηκε το ψέμα για τους S-300» σημειώνοντας ότι η Ελλάδα τους έχει ενεργοποιημένους και παρενόχλησε και πάλι τα τουρκικά μαχητικά.

Αντίστοιχα, η Yeni Safak κάνει λόγο για «εχθρική ενέργεια με τους S-300».

Παράλληλα, η Milliyet έχει ως πρώτο θέμα την υπόθεση με τα τουρκικά μαχητικά επισημαίνοντας ότι πρόκειται για «εχθρικό κλείδωμα» και συμπληρώνοντας ότι «η Αθήνα παίζει με τη φωτιά». Μάλιστα, δημοσιεύει έναν χάρτη που δείχνει, όπως ισχυρίζεται η Άγκυρα, το κλείδωμα των ραντάρ. Μάλιστα, αναλυτές υπογραμμίζουν ότι αφού οι Έλληνες ενεργοποίησαν τους S-300, τότε και η Τουρκία πρέπει να «κλειδώσει» με τα ραντάρ των S-400 το Αιγαίο.

Ακόμα και η αντιπολιτευόμενη εφημερίδα, Cum Hurriyet γράφει ότι η Αθήνα παρενόχλησε τα τουρκικά F-16 με ρωσικό αντιεροπορικό σύστημα.

Εκτενή αναφορά στο θέμα έκαναν και τα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα με το Haberturk να επισημαίνει ότι «τα τουρκικά μαχητικά F-16 τα οποία πραγματοποιούσαν εκπαιδευτική πτήση σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, τα κλείδωσαν με τα ραντάρ τους οι S-300, οι οποίοι είναι εγκατεστημένοι στην Κρήτη. Τα τουρκικά F-16 παρά την παρενόχληση ολοκλήρωσαν την αποστολή τους και επέστρεψαν στις βάσεις τους. Πηγές του υπουργείου Άμυνας αναφέρουν πως αυτό το γεγονός δείχνει πως η Ελλάδα χρησιμοποιεί και έχει ενεργοποιημένες τις συστοιχίες των S-300».

Μάλιστα, στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό μίλησε και ο πρώτην επικεφαλής της Υπηρεσίας Πληροφοριών του Γενικού Επιτελείου της Τουρκίας,Χακί Πεκίν δηλώνοντας ότι «το να κλειδωθεί στα ραντάρ σημαίνει πως το παρακολουθεί με τα ραντάρ και μόλις έρθει στην κατάλληλη εμβέλεια να εκτοξευθεί το βλήμα, δηλαδή να εκτοξευθούν οι πύραυλοι εδάφους-αέριος. Τα ραντάρ αυτών των συστημάτων». Πρόσθεσε δε ότι η εμβέλεια των ραντάρ τους είναι 120 έως και 600 χιλιόμετρα.

Από την πλευρά του, το CNN Turk ανέφερε ότι «η Ελλάδα συνεχίζει να αυξάνει την ένταση σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο. Τουρκικά μαχητικά και πάλι παρενοχλήθηκαν από την Ελλάδα. Αυτή τη φορά κλειδώθηκαν με τα ραντάρ των αντιαεροπορικών συστημάτων τω S-300». Φιλοξενώντας τον αντιπτέραρχο της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, Γκιουρσέλ Τοκμακόγλου, αυτός τόνισε ότι  «πρέπει να διαβάσουμε με προσοχή τη στάση των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Ελλάδας. Μιλάμε για διπρόσωπη στάση. Άρα δεν υπάρχει περίπτωση να πούμε εμείς πήραμε τους S-400 και δεν τους χρησιμοποιούμε. Μπορούμε να τους χρησιμοποιήσουμε όποτε θέλουμε εμείς».

Πηγή: skai.gr
Προηγούμενο άρθροΔΕΘ : Επετειακό Αφιέρωμα 1922-2022: 100 Χρόνια Μνήμης
Επόμενο άρθροΟπτική ταυτότητα 57ου Φεστιβάλ Δημητρίων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ