Η 86η ΔΕΘ να αποτελέσει κίνητρο επανεκκίνησης και ανασύνταξης

Η Θεσσαλονίκη υποδέχεται επιχειρηματικά και αναπτυξιακά τάσεις και προτάσεις που θα την οδηγήσουν με ασφάλεια στο μέλλον.

Η διοργάνωση της  86ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης ξεκινά το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνεται την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, τηρώντας πιστά τον πολυδιάστατο χαρακτήρα της, με τιμώμενη χώρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα(ΗΑΕ).

Ο κ. Αναστάσιος Τζήκας, πρόεδρος της ΔΕΘ – HELEXPO τόνισε, ότι η τεχνολογία και οι επενδύσεις θα βρεθούν στο επίκεντρο της συμμετοχής των ΗΑΕ στο περίπτερο 13 της ΔΕΘ, όπου θα παρουσιάσουν τους πλέον αναπτυγμένους κλάδους της οικονομίας τους, θα διερευνήσουν τα δυνητικά πεδία συνεργασίας με τις ελληνικές επιχειρήσεις, αλλά και τις προοπτικές σύσφιξης των δεσμών των δύο χωρών.

Τα ΗΑΕ αποτελούν μια ομοσπονδία επτά Εμιράτων, η οποία ιδρύθηκε το 1971. Με πρωτεύουσα το Άμπου Ντάμπι και μεγαλύτερη πόλη το Ντουμπάι, είναι ένα κομβικό, διεθνές εμπορικό και βιομηχανικό κέντρο. Κατέχουν την έκτη θέση σε παγκόσμιο επίπεδο στα γνωστά αποθέματα πετρελαίου, την 36η θέση ως προς τα αγοραστικά μεγέθη της οικονομίας τους, και ένα από τα υψηλότερα στον κόσμο ανά κεφαλή ΑΕΠ, το οποίο καθορίζεται στα 46.584 δολάρια ΗΠΑ.

Προηγούμενο άρθροΕπιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας: Κεκλεισμένων των θυρών η ακρόαση του Θεμ. Δεμίρη για διοικητή της ΕΥΠ
Επόμενο άρθροΑνδρουλάκης: Κύριε Μητσοτάκη, ραντεβού στην εξεταστική επιτροπή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ