Open Days από το Κέντρο Ξένων Γλωσσών SPEAK για την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς

Η μεγαλύτερη γιορτή για όσες και όσους αγαπούν τις ξένες γλώσσες επέστρεψε στις φυσικές αίθουσες του Κέντρου Ξένων Γλωσσών SPEAK, έπειτα από δύο χρόνια ψηφιακής διεξαγωγής! Τη Δευτέρα 3 και την Τρίτη 4 Οκτωβρίου οι καθηγητές και οι καθηγήτριες του Ινστιτούτου ενθουσίασαν το κοινό με τις λεπτομέρειες και τη “μαγεία” που κρύβει κάθε γλώσσα, ενώ μοιράστηκαν μαζί του χρήσιμες πληροφορίες για τη ζωή και τη σταδιοδρομία στις αντίστοιχες χώρες.

Οι Ανοιχτές Ημέρες Γνωριμίας (Open Days)- όπως έχει καθιερωθεί να ονομάζονται- δίνουν τη μοναδική ευκαιρία σε κάθε ενδιαφερόμενο να γνωρίσει από κοντά την πολύγλωσση κοινότητα του SPEAK και να μάθει απευθείας από τους ειδικούς τα πάντα γύρω από τα επίπεδα των γλωσσών, τη διάρκεια εκμάθησης και τα πτυχία πιστοποίησης της γλωσσομάθειας. Τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου, πρεμιέρα έκαναν οι Λατινογενείς, καθώς και οι γλώσσες της Σλαβικής οικογένειας.

Τα Γαλλικά, Ισπανικά, Ιταλικά και Πορτογαλικά αποτελούν σταθερά δημοφιλείς επιλογές μεταξύ των ελλήνων σπουδαστών. Κάθε μία γλώσσα διαθέτει τα δικά της μοναδικά πλεονεκτήματα, τα οποία παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. Οι συμμετέχοντες είχαν το χρόνο να συζητήσουν και κατ ιδίαν με τους καθηγητές, ώστε να αποφασίσουν ποια γλώσσα αποτελεί την καλύτερη επένδυση για τους ίδιους με βάση τους δικούς τους, προσωπικούς στόχους.

Τη σκυτάλη πήραν οι καθηγήτριες των Σλαβικών γλωσσών, δίνοντας μία γεύση από τον κόσμο της Ρωσικής, Σερβικής και Βουλγαρικής γλώσσας. Η μακραίωνη ιστορία και ο πλούτος αυτών των γλωσσών συνεχίζουν να γοητεύουν έως σήμερα, ενώ αποκτούν και έναν ολοένα αυξανόμενο ρόλο στις διεθνείς εξελίξεις. Ερωτήσεις, όπως πόσο διαφορετικές είναι μεταξύ τους και πόσο εύκολα μπορεί να κατανοήσει κανείς συγγενικές σλαβικές γλώσσες είχαν τον πρώτο λόγο. Οι καθηγήτριες του SPEAK ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό, δίνοντας όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τα χαρακτηριστικά κάθε μιας από αυτές.

Την επόμενη μέρα, σειρά είχαν οι γλώσσες του Γερμανικού κλάδου (Αγγλικά, Γερμανικά, Σουηδικά, Νορβηγικά, Ολλανδικά), αλλά και οι Ασιατικές γλώσσες (Κορεάτικα, Ιαπωνικά).  Όλες διαφορετικές, αλλά εξίσου ενδιαφέρουσες! Οι καθηγήτριες των Αγγλικών έλυσαν κάθε απορία γύρω από την υπερπροσφορά και την πολυπλοκότητα που συνοδεύει την επιλογή της κατάλληλης πιστοποίησης Αγγλικών, ενώ οι γλώσσες του Βορρά είχαν την τιμητική τους με αναφορές και στον τρόπο ζωής σε αυτές τις χώρες. Από την άλλη πλευρά, τα Ιαπωνικά και τα Κορεάτικα, με φανατικούς μαθητές λόγω της μουσικής και του κινηματογράφου τους, απέδειξαν για άλλη μία φορά ότι όσο δύσκολη κι αν φαντάζει μία γλώσσα στην αρχή, με την κατάλληλη καθοδήγηση και τους πιο καταρτισμένους καθηγητές, η εκμάθησή τους μπορεί να γίνει γρήγορα και ευχάριστα!

Φυσικά, οι Ανοιχτές Ημέρες Γνωριμίες ήταν μόνο η αρχή για τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά. Σπουδαστές και καθηγητές έδωσαν ραντεβού στα νέα τμήματα που ξεκινούν αυτές τις ημέρες στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών SPEAK! Με πάνω από 25 χρόνια εμπειρίας σε 20 γλώσσες από όλον τον κόσμο, το SPEAK αποτελεί την πιο πολύγλωσση κοινότητα σε όλη τη Θεσσαλονίκη με προγράμματα σπουδών που καλύπτουν κάθε ανάγκη και στόχο!


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΖητάει και ρέστα ο Τσαβούσογλου για τους γυμνούς μετανάστες: Ξεδιάντροπη και ασυνείδητη η… Ελλάδα
Επόμενο άρθροΈφυγε από τη ζωή ο Σταύρος Σαράφης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ