Κ. Μαυρίδης: To Ευρωκοινοβούλιο ζητά ακύρωση του Τουρκολιβυκού Μνημονίου

Παρέμβαση είχε ο Ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης (ΔΗΚΟ – S&D) στην συζήτηση για την έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου για την κατάσταση στη Λιβύη, η οποία διεξήχθη στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Στην παρέμβασή του ο κ. Μαυρίδης ανέφερε τα εξής:

«Η διέξοδος από το συγκρουσιακό αδιέξοδο στη Λιβύη είναι μια: ελεύθερες και δίκαιες εκλογές. Δυστυχώς όμως, η προσωρινή κυβέρνηση στην Τρίπολη, της οποίας η θητεία έληξε, αρνείται να συνεργαστεί και γι’ αυτό θα συνεχίζονται τα εγκλήματα, η ατιμωρησία και οι ξένες παρεμβάσεις, ιδιαίτερα από Ρωσία και Τουρκία. Μάλιστα, όπως καταμαρτυρούν αρμόδιοι οργανισμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης που συμμετέχουν στην επιχείρηση «Ειρήνη» για εφαρμογή του εμπάργκο όπλων προς την Λιβύη όπως αποφασίστηκε από τον ΟΗΕ, η Τουρκία περιφρονεί την απόφαση και δεν εφαρμόζει το εμπάργκο όπλων μέχρι και σήμερα.»

Συνεχίζοντας, ο κ. Κύπριος Ευρωβουλευτής υπογράμμισε:

«Σε σχέση με το λεγόμενο Τούρκο-Λιβυκό μνημόνιο για οριοθέτηση των θαλάσσιων περιοχών στη Μεσόγειο, η Έκθεση αυτή που ετοίμασε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι πολύ σαφής και συγκεκριμένη. Η εν λόγω συμφωνία παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα τρίτων κρατών, ιδιαίτερα των ευρωπαϊκών κρατών Κύπρου και Ελλάδας, δεν συνάδει με το διεθνές δίκαιο και δεν έχει οποιεσδήποτε νομικές συνέπειες. Γι’ αυτό, (ως Ευρωκοινοβούλιο) καλούμε την προσωρινή κυβέρνηση στην Λιβύη να ακυρώσει αυτό το μνημόνιο γιατί δεν έχει καμία νομική αξία.»


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΟ Κράμαριτς έστειλε «σπίτι» του τον Καναδά
Επόμενο άρθροΟ Μοράτα παραμένει καταλυτικός

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ