Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Αναπηρίας στο ΑΠΘ Παρουσίαση του έργου «Κοινωνική Μέριμνα Φοιτητών ΑΠΘ»

Εκδήλωση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Αναπηρίας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 10:30, στο Αμφιθέατρο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του ΑΠΘ.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί το έργο «Κοινωνική Μέριμνα Φοιτητών ΑΠΘ» το οποίο υλοποιείται με τη συντονισμένη υποστήριξη των Πρυτανικών Αρχών του ΑΠΘ και των Σχολών, Τμημάτων και μονάδων του ιδρύματος. Υπεύθυνος του έργου είναι ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας του ΑΠΘ, Καθηγητής Δημήτριος Κωβαίος.

Στόχος του πολύπλευρου κοινωνικού έργου «Κοινωνική Μέριμνα Φοιτητών ΑΠΘ» που επιτελείται στο ΑΠΘ, είναι η παροχή φροντίδας και υποστήριξης σε φοιτητές/φοιτήτριες (φοιτητές) που ανήκουν σε ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες, ενισχύοντας την ενεργό συμμετοχή τους στις ακαδημαϊκές δραστηριότητες και τη ζωή μέσα στο Πανεπιστήμιο.

«Ακολουθώντας τις κατευθυντήριες αρχές του Πανεπιστημίου σχετικά με τις ίσες ευκαιρίες, δεσμευόμαστε να υποστηρίξουμε την ανάπτυξη ενός μαθησιακού περιβάλλοντος χωρίς εμπόδια και να παρέχουμε, στους φοιτητές με ειδικές ανάγκες, ίσες ευκαιρίες στις ακαδημαϊκές τους αναζητήσεις» υποστηρίζουν οι συντελεστές του έργου.

Οι υπηρεσίες υποστήριξης του ΑΠΘ, προς τους φοιτητές που ανήκουν σε ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες, περιλαμβάνουν: Δημιουργία γραφείου υποστήριξης φοιτητών Ευαίσθητων Κοινωνικών Ομάδων, Βελτίωση των υπηρεσιών μεταφοράς & πρόσβασης στην Πανεπιστημιούπολη, Ψυχολογική υποστήριξη από ειδικούς ψυχολόγους, Βοηθητικό πρόγραμμα μάθησης και μελέτης, Παροχή προτύπων και εργαλείων για την ανάπτυξη προσβάσιμων ιστοσελίδων του ΑΠΘ και την ψηφιοποίηση ακαδημαϊκών συγγραμμάτων σε διάφορους μορφότυπους, Πρόσβαση σε υπολογιστές και σε ειδικές εγκαταστάσεις πληροφοριών της Κεντρικής Βιβλιοθήκης σε εντυποανάπηρους φοιτητές, Διερμηνεία ελληνικής νοηματικής γλώσσας για κωφούς – βαρήκοους φοιτητές, Συμβουλευτικές υπηρεσίες και Ειδικές ρυθμίσεις εξέτασης.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν για το έργο ο Υπεύθυνος του προγράμματος «Κοινωνική Μέριμνα Φοιτητών ΑΠΘ», Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, Καθηγητής Δημήτριος Κωβαίος, καθώς και μέλη της ομάδας υλοποίησης του έργου και ωφελούμενοι φοιτητές.

Προηγούμενο άρθροΑπίστευτη φωτογραφία: Μετανάστες ταξίδεψαν για 11 ημέρες πάνω στο πηδάλιο πλοίου, από τη Νιγηρία στα Κανάρια Νησιά
Επόμενο άρθροΗ λήψη Paxlovid από μη νοσηλευόμενους ασθενείς με COVID-19 σχετίζεται με μικρότερη πιθανότητα νοσηλείας κατά 51% – δεδομένα από τις ΗΠΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ