«Οι πρόσφυγες του 1922: Μια κρίσιμη συνιστώσα της Νεοελληνικής Ιστορίας του 20ού αιώνα»: Επιστημονικό Συνέδριο του ΑΠΘ σε συνεργασία με το Ιστορικό Αρχείο της Alpha Bank

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Ιστορικό Αρχείο της Alpha Bank, με την ευκαιρία της επετείου των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, διοργανώνουν Συνέδριο, με θέμα «Οι πρόσφυγες του 1922: Μια κρίσιμη συνιστώσα της Νεοελληνικής Ιστορίας του 20ού αιώνα».

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν από την Πέμπτη 8 έως και το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022, στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών του ΑΠΘ. Η τελετή έναρξης του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 17.30. Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου, και ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Alpha Bank, Βασίλειος Ράπανος.

Αντικείμενο του Συνεδρίου είναι η αναζήτηση των επιδράσεων που άσκησε η εγκατάσταση των προσφυγικών πληθυσμών στην πολιτική, την κοινωνία, την οικονομία, τον πολιτισμό και την ιδεολογία του ελληνικού κράτους, καθώς και η διεθνής διάσταση της ανταλλαγής των πληθυσμών μετά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Στόχος του Συνεδρίου είναι να πραγματοποιήσει μία συνολική, ρεαλιστική και επιστημονική αποτίμηση των βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων συνεπειών της Μικρασιατικής Καταστροφής σε όλες τις πτυχές του δημόσιου βίου.

Στο Συνέδριο θα συμμετάσχουν διακεκριμένοι ιστορικοί και ερευνητές των ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο διακεκριμένος βρετανός ιστορικός και διπλωμάτης Sir Michael LlewellynSmith, ο οποίος διετέλεσε Πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας στην Αθήνα, από το 1996 έως το 1999.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΑιματηρή καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη: Σφαίρα στο κεφάλι δέχτηκε ο ανήλικος
Επόμενο άρθροΔημήτρης Μάντζος: «Η Δικαιοσύνη οφείλει να κάνει τη δουλειά της. Η Βουλή και η Κυβέρνηση πότε θα κάνουν τη δική τους;»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ