Συνάντηση κλιμάκιου ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής με τους εκπροσώπους της πανελλήνιας ομοσπονδίας ιδιωτικών παιδικών σταθμών

Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, αποτελούμενο από τον επικεφαλής της ΚΟ και βουλευτή Ηλίας, Μ. Κατρίνη, τον υπεύθυνο ΚΤΕ Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και βουλευτή Βοιωτίας Γ. Μουλκιώτη, την Γραμματέα του Τομέα Πρόνοιας, Ε. Μπέκου, την αναπληρώτρια Γραμματέα, Π. Γιαννοπούλου και τον αναπληρωτή Γραμματέα Χ. Παπαθανασίου, συναντήθηκε στη Βουλή με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών (Π.Ο.Ι.Π.Σ.) και συγκεκριμένα τους Α. Κάντα (Πρόεδρο Π.Ο.Σ.Ι.Π.Σ.), Γ. Ρήγα (Αντιπρόεδρο Π.Ο.Σ.Ι.Π.Σ.), Γ. Ρούσσο (Αντιπρόεδρο β’ Π.Ο.Σ.Ι.Π.Σ.), Χ. Σαλλή (Πρόεδρο Συλλόγου Ιδιωτικών Μεγάλων-Μικρών Παιδικών Σταθμών & Νηπιαγωγείων Ελλάδος – υπό ένταξη στην ΠΟΣΙΠΣ).

Κεντρικό θέμα της συνάντησης αποτέλεσε η ενημέρωση για την υφιστάμενη κατάσταση και τις άμεσες διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθηθούν για την ομαλή λειτουργία των ιδιωτικών παιδικών σταθμών.

Οι εκπρόσωποι της Π.Ο.Ι.Π.Σ. επεσήμαναν την αναγκαιότητα λήψης άμεσων δράσεων ώστε να επισπευσθεί η έκδοση της απαραίτητης ΚΥΑ για την επόμενη προγραμματική περίοδο και να καταβληθούν τα vouchers των παιδιών που φιλοξενούν μέσω του κρατικού προγράμματος, το οποίο υλοποιεί για λογαριασμό του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων η Ε.Ε.Τ.Α.Α., καθώς υπάρχουν τεράστιες καθυστερήσεις που θέτουν σε κίνδυνο την ίδια τη λειτουργία των ιδιωτικών παιδικών σταθμών.

Επιπλέον, εξέφρασαν την έντονη διαμαρτυρία τους για τα κενά που υπάρχουν στο νομοθετικό πλαίσιο που διέπει την λειτουργία των ιδιωτικών παιδικών σταθμών και την αναγκαιότητα αντιμετώπισής τους.

Οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, επεσήμαναν την πάγια θέση του κόμματος είναι ότι κανένα παιδί δεν πρέπει να βρίσκεται εκτός δομών προσχολικής φροντίδας και αγωγής. Επιπλέον, διαβεβαίωσαν για την στήριξη της παράταξης στα δίκαια αιτήματα τους, με άμεσες κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες, ώστε τα αρμόδια υπουργεία να λάβουν πολιτικές αποφάσεις και να αναλάβουν την ευθύνη για τα ζητήματα που άπτονται της αρμοδιότητάς τους.

Προηγούμενο άρθροΕΛΣΤΑΤ: Στο 7,2% υποχώρησε ο πληθωρισμός το Δεκέμβριο
Επόμενο άρθροΟι Κινέζοι ανησυχούν για εξάπλωση της Covid μεταξύ των ηλικιωμένων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ