Επίσκεψη του Γενικού Προξένου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Πολυκάρπου στην ΟΛΘ Α.Ε.

Την ΟΛΘ Α.Ε. επισκέφθηκε σήμερα o Γενικός Πρόξενος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Πολυκάρπου. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ενημερώθηκε από τον Εκτελεστικό Πρόεδρο Δ.Σ. & Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΟΛΘ Α.Ε., Θάνο Λιάγκο, για τις πρόσφατες εξελίξεις στον Λιμένα και την πορεία υλοποίησης του Επενδυτικού Πλάνου της Εταιρείας. Παράλληλα, o κος. Πολυκάρπου ξεναγήθηκε μέσω της εντυπωσιακής τρισδιάστατης διαδραστικής μακέτας στο Λιμάνι και στην μελλοντική διαμόρφωσή του Προβλήτα 6 που αναβαθμίζει τη θέση του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης στην παγκόσμια λιμενική βιομηχανία και έχει ισχυρό και ευρύ κοινωνικοοικονομικό αποτύπωμα.

 

Στη συνέχεια, ο κος. Λιάγκος αναφέρθηκε στην άμεση πρόσβαση του Λιμένα Θεσσαλονίκης στις βαλκανικές αγορές με τις απευθείας σιδηροδρομικές συνδέσεις από τη Θεσσαλονίκη προς τη Σόφια (Βουλγαρία) και τη Νις (Σερβία), επισημαίνοντας ότι η ΟΛΘ Α.Ε. φιλοδοξεί να είναι ο κύριος πάροχος δικτύου συνδυασμένων μεταφορών πολλαπλών πυλών και λύσεων εφοδιαστικής για τα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής, Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης. Επιπλέον, δεδομένου ότι ήδη η Ελλάδα συνδέεται με την Κύπρο και μέσω του Λιμένα Θεσσαλονίκης με τακτικά εμπορικά δρομολόγια, συζητήθηκαν εκτενώς οι αμοιβαία επωφελείς προοπτικές για την ενίσχυση της συνδεσιμότητας των δύο χωρών αλλά και της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων και της Ευρώπης σε επίπεδο κρουαζιέρας και η περαιτέρω ανάπτυξη των εμπορευματικών ροών.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΣτ. Καλαφάτης: «Η Ελλάδα αλλάζει. Γίνεται ολοένα και πιο ισχυρή, οικονομικά, γεωπολιτικά και αμυντικά»
Επόμενο άρθροEDP Renewables: Αύξηση της εγκατεστημένης δυναμικότητας κατά 2,1 GW για το 2022

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ